Κορονοϊός: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Συνεχίζεται η πίεση στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες Τρίτη 1/12/20. Το 1/4 από τα κρούσματα πανελλαδικά, εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.  Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή. Το Ιπποκράτειο  ξεκίνησε την εφημερία του χωρίς κενή κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και με 260 ασθενείς στις απλές κλίνες Covid-19.
Ανάμεσα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που δίνουν από την αρχή της πανδημίας  μάχη ενάντια στον κορoνοιό, όντας στην πρώτη γραμμή, και οι φυσικοθεραπευτές  ζητούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στην Πέλλα, τα δύο νοσοκομεία σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, νοσηλεύουν πάνω από 200 ασθενείς. Μεγάλος είναι ο αριθμός κρουσμάτων και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στη Θεσσαλία, όπου συνεχίζονται τα test σε οδηγούς, ενώ ανησυχία επικρατεί για τα 39  κρούσματα που βρέθηκαν, ύστερα από 175 rapid test σε οικισμό Ρομά.
Με τις αντοχές να δοκιμάζονται, γιατροί και νοσηλευτές ελπίζουν σε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών, για να ανακουφιστεί η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

 

3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ–ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ– ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή