Η ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Όλα τα αγωνίσματα μέσα από τη δημόσια τηλεόραση (video)

Παρούσα στο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας είναι η ΕΡΤ. Η Άρια Αγάτσα, που είναι μεταξύ των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης που θα μεταδώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 9 από το Τόκιο, δίνοντας ατμόσφαιρα και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Ανέφερε ότι στην ιαπωνική πρωτεύουσα άρχισαν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που τόσο όμως διαφέρουν από τους άλλους καθώς η κορυφαία αθλητική διοργάνωση εγκλωβίζεται στα δίχτυα της covid 19.

Πρόσθεσε ότι «παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης Τοσίρο Μούτο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ματαίωσης των αγώνων και παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι Ολυμπιακοί ξεκίνησαν κι όλοι ευελπιστούν να κρατηθεί ένας έλεγχος της κατάστασης και να διεξαχθούν βάσει του προγράμματος. Κι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο».

Σε σχέση με την ανησυχία για τα θετικά κρούσματα της διοργάνωσης η Άρια Αγάτσα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν περίπου 70 κρούσματα αλλά η ανησυχία μεγαλώνει καθώς στο Τόκιο οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση είναι ανά γκρουπ π.χ. οι εθνικές κρατών, οι δημοσιογράφοι των μέσων, οπότε αν υπάρξει ένα άμεσο κρούσμα θα δημιοργηθούν πολλά έμμεσα κρούσματα».

Έκανε ακόμα λόγο για σκληρά περιοριστικά μέτρα που έχουν αρχίσει αρκετό καιρό πριν. Ειδικές εφαρμογές στα κινητά, καθημερινά τεστ, ιδιότυπες καραντίνες, αναμονή 6-7 ώρες στο αεροδρόμιο για το πολυπόθητο χαρτί που θα δώσει τη διαπίστευση για την είσοδο στη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι η εύκολη λύση ήταν να αφήσουμε αυτή τη διοργάνωση πίσω και να προχωρήσουμε στο Παρίσι 2024. Φαίνεται όμως πως όλοι το παλεύουν ώστε η διοργάνωση του Τόκιο να καταφέρει να περάσει κι αυτή στην ιστορία ως γεγονός.

Σε σχέση με το αγωνιστικό σκέλος να σημειωθεί ότι σήμερα άνοιξε η αυλαία με γυναικείο ποδόσφαιρο και σοφτ μπολ. Την Πέμπτη συνεχίζεται το πρόγραμμα με ποδόσφαιρο ανδρών, (Μεξικό – Γαλλία και Βραζιλία – Γερμανία και τα δυο παιχνίδια θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ) σοφτ μπολ και σκοποβολή ενώ την Παρασκευή πριν από την τελετή έναρξης ρίχνονται στη μάχη στην κωπηλασία οι πρώτοι Έλληνες αθλητές. Πρόκειται για τον Στέφανο Ντούσκο και την Αννέτα Κυρίδου.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή