Η “Ελπίδα” έφυγε η ταλαιπωρία παραμένει για πολλούς κατοίκους σε δήμους και περιοχές της Αττικής (video)

Τον Γολγοθά του αποκλεισμού, του κρύου, λόγω των διακοπών της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές, όπως και της υδροδότησης, απο το σπάσιμο αγωγών σε κάποιες άλλες, εξακολουθούν να βιώνουν κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Προβλήματα αντιμετώπισαν αρκετοί πολίτες με την τροφοδοσία καθώς αυτή γίνεται με δυσκολία, στα καταστήματα τροφίμων απο τους προμηθευτές.

Οι πολίτες, πέντε μέρες μετά, εξακολουθούν να ζητούν βοήθεια απο τις δημοτικές αρχές και τους αρμόδιου οργανισμούς ώστε να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Από την πλευρά των δημοτικών αρχών τονίζεται ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση των επιπτώσεων απο την κακοκαιρία και την ανακούφιση των πολιτών. Τονίζουν την έλλειψη σε αλάτι, την ανεπάρκεια πόρων και την σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε την χώρα.

Οι δημοτικοί δρόμοι σε πολλές περιοχές  παραμένουν  αποκλεισμένοι ή εξαιρετικά δύσβατοι λόγω και του πάγου. Σταδιακά αποκαθίστανται οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση  και απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα.

Σε Μαραθώνα και Κορωπί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ δεν είναι λίγες και οι μεμονωμένες βλάβες σε Χαλάνδρι, Παλλήνη, Βριλήσσια, Παιανία και Νέα Μάκρη.

Μετά από βροχή τηλεφωνημάτων πολιτών, η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης,  για το αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας, κοινωφελούς εγκατάστασης.

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Γαλάτσι μίλησε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος, Γιώργος Μακρόπουλος  υπογραμμίζοντας ότι “παραγνωρίζουμε  οι δήμοι σε όλες τις δυσκολίες είναι παρόντες και τονίζοντας ότι η πολιτεία δίνει αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς  τους απαραίτητους  πόρους. Αναγνώρισε ωστόσο έχουν γίνει λάθη και σε επίπεδο δημοτικών αρχών και χρειάζεται αυτοκριτική  μόλις τελειώσει όλο αυτό.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, απο την πλευρά του τόνισε ότι ο δήμος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά δρόμοι δεν έχουν αποχιονιστεί. Υπάρχουν δρόμοι όπου είναι ακόμη εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Το αλάτι που ρίξαμε δεν επαρκούσε πρόσθεσε αναφερόμενος και στο ρεκόρ χιονόπτωσης στην περιοχή του Παπάγου.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Πηγή