Εκτέλεση επιχειρηματία στον Γέρακα: Τουλάχιστον πέντε οι δράστες, άρση απορρήτου στο κινητό του θύματος

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών για την εκτέλεση του 37χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων στον Γέρακα.

Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ότι είναι τουλάχιστον πέντε οι δράστες που συμμετείχαν είτε ως ομάδα εκτέλεσης, είτε υποστηρικτικά τόσο με το βαν που βρέθηκε καμένο, όσο και με μηχανή.

Κομβικό σημείο θεωρούνται οι καταθέσεις που θα δώσουν οι συγγενείς αλλά και συνεργάτες του επιχειρηματία, ενώ ο πατέρας του είχε διαμηνύσει ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και θα τα καταθέσει όλα στην Αστυνομία, με την κατάθεση αυτή να είναι πιθανό να δοθεί ακόμη και σήμερα.

Σημαντικό υλικό υπάρχει από τις κάμερες ασφαλείας, όπου φαίνεται πως από τη Λεωφόρο Μαραθώνος, τουλάχιστον για 4 έως 5 χιλιόμετρα οι δράστες παρακολουθούσαν τον άτυχο επιχειρηματία, ο οποίος έφτασε μόνος του στο βενζινάδικο.

Τέλος, θα γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να ερευνηθεί αν όντως είχε δεχθεί απειλές ή εάν ενεργοποιήθηκε κάποιο κινητό τηλέφωνο που να σχετίζεται με τη δολοφονία, το πρωί του Σαββάτου, 18 Ιουνίου 2022.

Το χρονικό της δολοφονίας

Υπενθυμίζεται πως με 15 σφαίρες εκτέλεσαν τον ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, επί της λεωφόρου Μαραθώνος στο Γέρακα λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Ο 38χρονος έφτασε το πρωί στην επιχείρησή του και μόλις βγήκε από το – θωρακισμένο – αυτοκίνητό του, τον πλησίασε το βαν των δολοφόνων, δυο άτομα κατέβηκαν από την πλαϊνή πόρτα και τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ, μπροστά σε υπαλλήλους και περαστικούς. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, οι βολίδες τον βρήκαν στο κεφάλι, την κοιλιακή και θωρακική χώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν, οι επαγγελματίες εκτελεστές να παρακολουθούσαν το θύμα και είχαν δει ότι τις τελευταίες μέρες δεν είχε προσωπική ασφάλεια.

Τουλάχιστον 40 κάλυκες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί της σήμανσης από την σκηνή του εγκλήματος. Οι δράστες επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο όχημα το οποίο έκαψαν στη περιοχή της Παλλήνης και στα μπροστινά καθίσματα βρέθηκαν τα δυο καμένα καλάσνικοφ.

Σημειώνεται πως το λευκό βαν οι δράστες το είχαν κλέψει από το Μενίδι τις αρχές του έτους.

Το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές σε υπόθεση εκβιασμού

Το 2014 το όνομα του 38χρονου περιλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το τμήμα δίωξης εκβιαστών για συμμορία εκβιαστών, ενώ το 2018 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στο Γέρακα.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αποδίδουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών την εκτέλεση του 38χρονου, ενώ οι έρευνες στρέφονται στη διαδρομή του βαν των δραστών και στο παρελθόν του θύματος.

Πηγή