Αυστηρότερα μέτρα στις λαϊκές αγορές: Μείωση των πάγκων κατά 50%

Αυστηρότερα από αύριο τα μέτρα στις λαϊκές αγορές μετά την άνοδο κρουσμάτων της CoViD-19. Μέχρι στιγμής η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τα γάντια από τη μεριά των πωλητών, οι αποστάσεις 1,5 μέτρου από τον έναν καταναλωτή μέχρι των άλλον και 3 μέτρα από τον έναν πάγκο μέχρι τον άλλον. Η ουσιαστική αλλαγή είναι η μείωση κατά 50% των πάγκων.

Ο Παντελής Μόσχος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, τόνισε πως δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα μεταξύ των παραγωγών, αφού συμμορφώνονται στα προβλεπόμενα μέτρα. Ωστόσο οι παραγωγοί θέλουν να μιλήσουν με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά με σκοπό να του ζητήσουν την επανεξέταση του νέου μέτρου αποστάσεων των πάγκων. «Εδώ έχουμε μία αντίρρηση, δεν χρειάζεται αυτή η απόσταση που υπάρχει, μάλιστα ζητάμε και ένα ραντεβού με τον κ. Χαρδαλιά, γιατί στον διάδρομο, δίπλα από τους πάγκους, δεν μπαίνει κανένας καταναλωτής. Οι καταναλωτές συνωστίζονται μόνο μπροστά από τους πάγκους».

«Ζητάμε να επανεξεταστεί το μέτρο του πάγκου. Ένας διάδρομος 1,5 μέτρο θα ήταν αρκετός να δουλέψουν περισσότεροι παραγωγοί, να έχουμε περισσότερα προϊόντα και να έχουμε και καλύτερες τιμές».

Οι παραγωγοί θεωρούν πως το άνοιγμα της απόστασης των πάγκων θα τους μειώσει τις μέρες εργασίας τους και ταυτόχρονα δεν θα βοηθήσει στον συνωστισμό.

Πηγή