Αν. Μεσόγειος και Δυτικά Βαλκάνια στη συνάντηση Δένδια – Ντιμιτρόφ

Τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας, ως «μονόδρομο για την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Στο περιθώριο της Στρογγυλής Τραπέζης που διοργανώνει ο “Economist”, έγινε και η πρώτη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον νέο ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι.

Σύμωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διατρανώθηκε η ανάγκη πιστής εφαρμογής και με καλή πίστη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της τουρκικής παραβατικότητας και οι τελευταίες συναφείς εξελίξεις.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις επί πτυχών διμερούς συνεργασίας με έμφαση στις οικονομικές σχέσεις, την ενέργεια, καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, που απαιτεί κοινή δράση από όλες τις χώρες της περιοχή.

Πηγή:ΕΡΤΠηγή