Αλ. Τσίπρας: Μετά την άρση του lockdown έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών αντιφάσεων

Για «κραυγαλέα αδυναμία» της κυβέρνησης «να βάλει φρένο στην καταστροφή», μιλά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για το χειρισμό στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σχετικά με την οικονομία, προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα φέρει ένα νέο κύκλο λιτότητας, ενώ για τις προτάσσεις Πισσαρίδη λέει ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Άδειο κουτί με φανταχτερό περιτύλιγμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Μετά την άρση του lockdown «έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών αντιφάσεων και παλινωδιών», τονίζει ο Α. Τσίπρας: «Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε βουλιμικός στη προσπάθεια πολιτικής κεφαλαιοποίησης της αρχικής υγειονομικής επιτυχίας. Λειτούργησε σαν να μην υπάρχει αύριο. Ή σαν να βρισκόταν στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας που θα κορυφωνότανε πριν έρθει το δεύτερο κύμα».

Καταλογίζει «απίστευτο ερασιτεχνισμό» στην κυβέρνηση στο άνοιγμα του τουρισμού, «άνοιξαν όπως να ‘ναι και χωρίς σοβαρά και ενιαία πρωτόκολλα για όλες τις πύλες εισόδου» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πάσχει από περιεχόμενο πολιτικής. Είναι σαν ένα άδειο κουτί με εξαιρετικά φανταχτερό περιτύλιγμα. Κάποια στιγμή όμως το κουτί ανοίγει και η απογοήτευση είναι σοκαριστική. Όπως σοκαριστικό είναι το πως κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει την αρχική υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο».

Αναφορικά με τα ζητήματα της οικονομίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μπροστά στο φάσμα μιας αναβίωσης της σκληρής περιόδου 2012-2014», ενώ για την έκθεση Πισσαρίδη τονίζει ότι είναι «προτάσεις που αποτελούν μια συνταγή από τα παλιά και πιο συγκεκριμένα προτάσεις ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ».

«Επειδή δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή πρόθεση για να ξεκινήσει έναν τέτοιο συμμετοχικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, και το μόνο που θα επιχειρήσει είναι να αξιοποιήσει τα κονδύλια ως ευκαιρία για μνημονιακού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις χωρίς τυπικά να έχουμε μνημόνια, εμείς θα προχωρήσουμε ανεξάρτητα», απάντησε στο ερώτημα εάν πρόκειται να ζητήσουν να έχουν λόγο σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς
Πηγή: ΕΡΤ1

Πηγή