Ακυρώθηκε η συνάντηση της κ. Τσαρουχά με τον Γιάννη Μπουτάρη

ΥΜΑΘ

 

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση της Υφυπουργού κ. Τσαρουχά με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο κ. Μπουτάρης ανέβαλλε τη συνάντησή του με την υφυπουργό, η οποία θα λάμβανε χώρα στις 11.30 το πρωί στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Το κλίμα ανάμεσα στην κ. Κόλλια-Τσαρουχά και στον κ. Μπουτάρη δεν είναι και το καλύτερο δυνατό καθώς τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν σκληρές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για “χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βόρειας Ελλάδας» αναφορικά με την ύπαρξη και το ρόλο που επιτελεί το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Είναι ακόμη ένα εμπόδιο στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Σε απάντησή της η κ. Τσαρουχά τόνισε: «Είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης για τις πραγματικές αρμοδιότητες, τις δυνατότητες και τους στόχους του υφυπουργείου, τις οποίες θα ξεκαθαρίσουμε σύντομα. Το ΥΜΑΘ είναι ένα κυβερνητικό όργανο, αποτελεί δηλαδή έναν άμεσο σύνδεσμο του πολίτη της Βόρειας Ελλάδας με την κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι κάποια αποκεντρωμένη διοίκηση ή περιφερειακή αρχή που εκτελεί αποφάσεις. Είναι ο εξισορροπητικός μηχανισμός που ενδυναμώνει τον κυβερνητικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας. Θα πρέπει να τονίσω βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να αναδειχτεί ίσως περισσότερο η σπουδαιότητα και αναγκαιότητά του, το οποίο αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση. Πιθανά η ενδυνάμωση του να συναντήσει αντιστάσεις από τις διάφορες τοπικές αρχές της πόλης, που θεωρούν ότι έτσι θα μειωθεί η ισχύς τους, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, καθώς οι εξελίξεις σχετικά με το υφυπουργείο τρέχουν πολύ γρήγορα, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μου με τον υπερυπουργό κ. Νίκο Βούτση και την κυβέρνηση. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρώ ότι έχει μια σταθερότητα στις απόψεις του, την οποία εκφράζει με συνέπεια και διαχρονικά, και αν στο μέλλον αποφασίσει να πολιτευτεί με κάποιο πολιτικό κόμμα, όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ (Οικολόγοι) ή οποιοδήποτε άλλο, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε πολιτικά στο χώρο του κοινοβουλίου».

Η κ. Τσαρουχά κατέληξε λέγοντας πως μέχρι να γίνει αυτό θα συνεργαστεί άψογα με τον κ. Μπουτάρη για το καλό της πόλης και όχι μόνο.