Αθ. Σκουτέλης – Tείχος ανοσίας: Ο στόχος ανέβηκε στο 85% εξαιτίας του στελέχους Δ (video)

Μη επίκαιρο χαρακτήρισε το θέμα των εμβολιασμών σε παιδιά κάτω των 12 ετών ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιος Σκουτέλης, επισημαίνοντας την ανάγκη «να εστιαστούμε στην εμβολιαστική κάλυψη της ομάδας 12- 17 ετών καθώς και άνω των 60, ανεξάρτητα αν στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώθηκε από την Pfizer ότι το «παιδικό» εμβόλιο για ανήλικους από 5 ετών θα έχει εγκριθεί πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα των σχολείων θα φανεί τέλος Σεπτεμβρίου κι αν προστεθούν παράγοντες όπως η πτώση της θερμοκρασίας, τα νούμερα θα αυξηθούν, ανέφερε ο κύριος Σκουτέλης.

Τείχος ανοσίας: «Ο στόχος δεν είναι 85% ή τίποτα»

Σε σχέση με το τείχος ανοσίας ο στόχος ανέβηκε στο 85% εξαιτίας του καινούργιου στελέχους Δ. Με το 85% προστατεύουμε το 100% . Αν δεν το πετύχουμε δε σημαίνει παράδοση άνευ όρων. «Το 50 είναι καλύτερο από το 49 το δεν χρειάζεται να εμβολιαστώ επειδή δεν μπoρούμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας είναι λάθος. Ετσι περιορίζουμε τη δυνατότητα του ιού να αναπαράγει νέα στελέχη ενδεχομένως πιο επικίνδυνα», τόνισε.

Μέσος όρος 20.000 εμβολιασμών ημερησίως – «Δεν είναι κακό νούμερο»

Ταβάνι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει, αλλά είμαστε στο 58% του γενικού πληθυσμού και στον μέσο όρο της Ευρώπης. Ο στόχος είναι «όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα», είπε ο λοιμωξιολόγος.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή