Έβρος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Λευκίμμη – Έκαψε χιλιάδες στρέμματα

Φαίνεται πως έχει οριοθετηθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στο χωριό Λευκίμμη Έβρου και που σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις, έκαψε περί τα 3.5 χιλιάδες στρέμματα μεικτής δασικής έκτασης.
Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση που εφαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή και που έφερε θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής ΑΜ-Θ, κ. Κώστας Κούκουρας, βρίσκονται σε διασπορά 31 υδροφόρα οχήματα, 17 βοηθητικά και 155 άνδρες πυροσβέστες, από την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία.

Μέχρι στιγμής ένα εναέριο μέσο έκανε ρίψεις το πρωί, το ελικόπτερο του αεροδρομίου «Δημόκριτος» είναι σε ετοιμότητα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν αποσυρθεί. Αργά το απόγευμα θα εκτιμηθεί εάν η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Το βόρειο κομμάτι του χωριού που είχε προληπτικά εκκενωθεί παραμένει έτσι. Το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, διερευνά την πιθανότητα εμπρησμού διότι υπάρχουν ενδείξεις, που δεν έχουν όμως επιβεβαιωθεί.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή