Χιμένεθ: «Δεν έγινε σωστός σχεδιασμός»

Αντίθετος με το σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ τάχθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως παραδέχθηκε στο πλαίσιο των δηλώσεών του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Nova ενόψει του αυριανού (14/01, 19:30) εκτός έδρας εξ αναβολής αγώνα με τον Άρη.

«Μπροστά μας έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Οι νίκες μας βοηθούν. Είναι εύκολο να βγάλεις ενδεκάδα όταν έχεις έναν παίκτη για κάθε ενδεκάδα, αλλά προτιμώ να έχω πολλά “προβλήματα” για να αποφασίσω», είπε και συνέχισε: «Παίζουμε με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, μια καλή ομάδα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τη διαχείριση στην ομάδα του παραδέχθηκε: «Είναι σημαντικό πως θα διαχειριστείς τα αποδυτήρια, όχι να επιλέξεις την ενδεκάδα Είναι καλό που θέλουν να παίζουν όλοι.

Το θέμα δεν είναι μόνο η διαχείριση, αλλά και να παίρνεις αποτελέσματα. Το καλύτερο είναι να έχεις μια ομάδα που να είναι έτοιμη. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει ένας σωστός σχεδιασμός.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με τον σχεδιασμό που είχε γίνει στην ΑΕΚ, βέβαια αυτός που τον έκανε ίσως συμφωνούσε. Είναι δική μου άποψη. Αν ειναι να παιζεις 4-3-3 γιατί να χρειάζεσαι τόσους επιθετικούς;

Θα πρέπει δυο από τους επιθετικούς σου να μείνουν στον πάγκο. Το βασικό είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά και να κάνουμε ένα καλό σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Συνήθως οι περισσότεροι σκέφτονται το παρόν, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον.»

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη ανέφερε: «Μιλάμε τακτικά, με κάλεσε γιατί θεώρησε ότι η ομάδα χρειαζόταν μια αλλαγή. Εγώ δεν το σκέφτηκα. Είμαι φίλος της ΑΕΚ. Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ, έγινα στην πορεία ΑΕΚ. Όχι μόνο σκεφτόμενος το σήμερα, αλλά και το αύριο.».Πηγή