Χάος στη συνέλευση της Μπάγερν για την Qatar Airways

Στα γήπεδα «πετάει», στο εσωτερικό της όμως η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, καθώς η χθεσινή (25/11) γενική συνέλευση του συλλόγου κατέληξε σε… χάος και αποδοκιμασίες προς τον πρόεδρο Χέρμπερτ Χάινερ, μέχρι και προτροπές για παραίτησή του.

Η δυσαρέσκεια στια τάξεις των οπαδών-μελών εικάζεται ότι προήλθε από μια ερώτησης για το πώς αντιμετωπίστηκε το σκάνδαλο ρατσισμού εντός της πανεπιστημιούπολης του συλλόγου, που φιλοξενεί τις ομάδες Νέων.

Ένας προπονητής, ύποπτος για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια για πολλά χρόνια, πράγματι απολύθηκε από τη θέση του τον Αύγουστο του 2020.

Όμως, πολλοί άλλοι τεχνικοί είναι ύποπτοι για εμπλοκή και ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, που θεωρείται «ελαφρύς» για την αντιμετώπιση αυτών των υποθέσεων, προκαλεί εδώ και αρκετούς μήνες την οργή πολλών οπαδών.

Αυτό συνέβη ξανά την Πέμπτη, όμως ήταν ένα άλλο θέμα ανέβασε την ένταση: το συμβόλαιο χορηγίας με την Qatar Airways. Ο Μίχαελ Οτ, μέλος της συνέλευσης, κατέθεσε πρόταση για τη διακοπή της συνεργασίας (λήγει το 2023), η οποία απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο Ντίτερ Μάγερ.

«Θα εκπληρώσουμε το συμβόλαιο», είπε ο πρόεδρος Χάινερ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν η Μπάγερν θα επεκτείνει τη συμφωνία χορηγίας.

Από την πλευρά του ο Όλιβερ Καν, μελλοντικός πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας, μίλησε για «πολύ σαφή κριτήρια» σε τέτοιες συνεργασίες.

«Υπάρχουν απαιτήσεις συμμόρφωσης όπως με κάθε εταίρο. Τις εξετάζουμε προσεκτικά. Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν. Το λαμβάνουμε υπόψη», είπε.

 

 Πηγή