Φεύγει ο Βινάγκρε, ανοιχτό και για επιθετικό

Ικανοποιημένος από τη νίκη και τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα» κι ευχαριστημένος από τους παίκτες του δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στην κάμερα της NOVA μετά την εμφατική νίκη (5-1) επί της ΑΕΛ.

«Είναι αλήθεια πως ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να τελειώσουμε στην πρώτη θέση. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός σήμερα, λόγω του πώς είχε την άμυνά της η ΑΕΛ. Σήμερα κρατάμε το αποτέλεσμα του αγώνα», σημείωσε ο Πορτογάλος.

Μιλώντας για την εικόνα που εμφανίζουν κάποιοι παίκτες του, που μπήκαν στην ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές, δήλωσε πως χρειάζονται χρόνο για να βρουν ρυθμό. «Σουντανί, Ανδρούτσος και Μπα θέλουν χρόνο συμμετοχής. Υπήρχαν και άλλοι που έπρεπε να ξεκουραστούν. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με όλους», είπε.

Όσο για το μήνυμά του για το 2020; «Ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη για τον κόσμο και για τον Ολυμπιακό. Επίσης όμως και μία πολύ πετυχημένη χρονιά και από τις πιο πετυχημένες, παρότι δεν παρουσιάσαμε τόσο ποιοτική εικόνα, κι έχουμε εξηγήσει τους λόγους και τα προβλήματα. Το τέλος της πανδημίας να έρθει γρήγορα και να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα».

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, το ενδιαφέρον στις δηλώσεις του Μαρτίνς περιστράφηκε στις μεταγραφικές κινήσεις που προτίθεται να κάνει η ομάδα του στο «παράθυρο» του Ιανουαρίου.

Ο Ίβηρας τεχνικός επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Ρούμπεν Βινάγκρε και προανήγγειλε μεταγραφή αριστερού μπακ: «Η διοίκηση γνωρίζει τις ανάγκες και αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις. Σίγουρα θα πάμε για παίκτη στη θέση του Βινάγκρε που θα αποχωρήσει και θα συνεχίσει σε άλλο σύλλογο».

Ο Μαρτίνς άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει και μεταγραφή επιθετικού, καθώς όπως είπε «θα περιμένουμε και τη διάγνωση του γιατρού για τον Χασάν, για να δούμε αν χρειαστεί ενίσχυση κι εκεί. Η διοίκηση είναι ενήμερη».

Ο προπονητής του πρωταθλητή θέλησε να στείλει κι ένα μήνυμα, καθώς παραδέχθηκε ότι φέτος ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ποιότητας και αγωνιστικής συνέπειας με την περασμένη περίοδο.

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις μεταγραφές, επειδή μπορεί το επίπεδό μας να μην ήταν το πάντα το καλύτερο. Υπήρχε όμως κούραση, οι παίκτες είναι εξαντλημένοι από τα πολλά παιχνίδια, δεν έγινε προετοιμασία», ανέφερε.

«Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει σωστά πράγματα. Δεν έχουμε χάσει το αγωνιστικό μας πνεύμα, έχουμε φιλοδοξία και η νοοτροπία παραμένει η ίδια», συμπλήρωσε.

 Πηγή