Υπό έρευνα Γιουβέντους και Αντρέα Ανιέλι για ψευδή λογιστικά στοιχεία

Η Εισαγγελία του Τορίνο κινείται στο θέμα των κεφαλαιακών κερδών και των κινήσεων της μεταγραφικής αγοράς τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους από τη Γιουβέντους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο εισαγγελέας έστειλε την Οικονομική Αστυνομία στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου.

Ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ο αντιπρόεδρος Πάβελ Ντέντβεντ, ο πρώην αθλητικός διευθυντής Φάμπιο Παράτιτσι (σήμερα στην Τότεναμ), καθώς και άλλοι τρεις μάνατζερ και πρώην στελέχη της Γιουβέντους, του χρηματοοικονομικού χώρου, κατέθεσαν για τη φερόμενη της ψευδούς λογιστικής και της ψευδούς τιμολόγησης, για συναλλαγές ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Εταιρικής Ευθύνης, η ίδια αξίωση τίθεται κατά του συλλόγου. Μετά τις έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Consob (κυβερνητική αρχή της Ιταλίας, υπεύθυνη για τη ρύθμιση της αγοράς κινητών αξιών και του Χρηματιστηρίου) και την Covisoc (Εποπτική Επιτροπή ποδοσφαιρικών συλλόγων), η έρευνα από την Εισαγγελία του Τορίνο συντονίζεται από τους εισαγγελείς Μάριο Μπεντόνι, Τσίριο Σαντοριέλο και τον συνεργάτη Μάρκο Τζανόλιο.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο η Δικαιοσύνη είχε ήδη προσπαθήσει να παρέμβει σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα: το 2008, για παράδειγμα, η Ίντερ και η Μίλαν αθωώθηκαν από τις ίδιες κατηγορίες.Πηγή