Υπέρ της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων οι μισοί Ιάπωνες

Υπέρ της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων τάσσονται οι μισοί Ιάπωνες, όπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση που έκανε η εφημερίδα «Yomiuri» και η οποία δημοσιεύθηκε την Δευτέρα (7/06).

Ενώ απομένουν λιγότερο από δύο μήνες για την Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Τόκιο, το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου αποκαλύπτει ότι το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής της διοργάνωσης (23/07-8/08), ενώ το 48% επιθυμεί την ακύρωσή της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του ίδιου μέσου τον περασμένο μήνα, ήταν το 39% εκείνο το ποσοστό που ερωτήθηκαν και είχαν συμφωνήσει με την τέλεση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, ενώ το 59% ζητούσε να μην πραγματοποιηθούν.

Στη νέα έρευνα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αθλητές και τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αρκούν, ενώ η στήριξη προς την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της και συγκεκριμένα στο 37%.

Οι πολίτες της «χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν χειρίστηκε καθόλου καλά την κρίση της πανδημίας, λόγω της οποίας έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές νομαρχίες της χώρας. Επίσης δέχεται έντονη κριτική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο μέτωπο του εμβολιασμού των κατοίκων της Ιαπωνίας, συγκριτικά με άλλες.

Εντός του μήνα αναμένεται και η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής σχετικά με τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπεται να βρεθούν στα γήπεδα, ενώ είναι γνωστό από τον περασμένο Μάρτιο ότι έχει απαγορευτεί η είσοδος των ξένων θεατών στους χώρους των Αγώνων.

Με βάση την δημοσκόπηση της Yomiuri, το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί οι Αγώνες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και το 24% με μειωμένο αριθμό θεατών.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί η αστυνομία του Τοκιο ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ένας θάνατος στο μετρό της πόλης, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Nippon Television μετέδωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ανώτερος αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.Πηγή