Τόκιο 2020: Υποψήφιος κυβερνήτης υπόσχεται ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Με το βλέμμα στραμμένο σε εκείνο το τμήμα του πληθυσμού του Τόκιο που αντιτίθεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, ο υποψήφιος κυβερνήτης Τάρο Γιαμαμότο υπόσχεται να ακυρώσει τη διοργάνωση, εάν εκλεγεί.

Σύμφωνα με τον Γιαμαμότο, ο οποίος είναι πρώην ηθοποιός, ο κόσμος δεν θα είναι ακόμα απαλλαγμένος από την Covid-19 σε ένα χρόνο και, εν πάση περιπτώσει, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προξενούσαν περισσότερη ζημιά από καλό, ιδίως από οικονομική άποψη, και γι΄ αυτό πρέπει να ακυρωθούν.

Ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Ρέιβα Σινσενγκούμι», ο Γιαμαμότο εξακολουθεί να υστερεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις έναντι της νυν κυβερνήτη, Γιούρικο Κόικε, η οποία θεωρείται φαβορί για επανεκλογή.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο. Αλλά ο αντίπαλος της Κόικε λέει πως είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να ανασυγκροτηθεί κι ως εκ τούτου να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, υπήρξαν 17.427 κρούσματα κορονοϊού στην Ιαπωνία, με 928 θανάτους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.Πηγή