Το ταξίδι ξεκίνησε για την Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας

Στον πηγαιμό για την Ιαπωνία, με το όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, βρίσκεται η Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας, που αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης από το «Ελ.Βενιζέλος» με τις αποσκευές γεμάτες αισιοδοξία και προσμονή.

Ο Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), η Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και οι Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου (δίκωπος άνευ), μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Τζιάνι Ποστιλιόνε και Γιώργο Φώτου, είναι κατ΄ ουσίαν τα πρώτα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που αναχώρησαν για τη «χώρα του ανατέλλοντος ήλιου».

Η αποστολή θα μεταβεί στη λίμνη της Τογιάμα, 300 χλμ βορειοδυτικά του Τόκιο, όπου για 20 μέρες τα τρια πληρώματα θα κάνουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Στο αεροδρόμιο την αποστολή της Ολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας περίμενε ο έφορος Εθνικών ομάδων της Ομοσπονδίας και δις Ολυμπιονίκης στην Αθήνα (2004) και το Πεκίνο (2008), Βασίλης Πολύμερος, για να την αποχαιρετήσει εκ μέρους της Ομοσπονδίας.

Εκεί τους περίμενε και η κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης. Οι δηλώσεις τους:

Στέφανος Ντούσκος: «Έχω κάνει καλή προετοιμασία έχω μπει στην τελική ευθεία , λίγες ακόμα προπονήσεις στην Ιαπωνία και είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε το όνειρό μας και να το εκπληρώσουμε κιόλας. Το θέμα της πανδημίας δε με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί τα μέτρα που έχουν πάρει οι διοργανωτές είναι πολύ καλά , είμαστε και εμβολιασμένοι.

Γνωρίζω ήδη τους αντιπάλους μου, είναι σε καλή φυσική κατάσταση όπως κι εμείς και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο στόχος είναι αρχικά να περάσω στα ημιτελικά, μετά στον μεγάλο τελικό… Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος και μετά να προσπαθήσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο.

Δεν έχω σκεφτεί ότι θα είμαι ο πρώτος Έλληνας που θα μπει στη μάχη των Ολυμπιακών αγώνων αφού τα αγωνίσματά μας ξεκινάνε πριν κι από την τελετή έναρξης. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο για όλους τους Έλληνες κι ότι καλύτερο για όλους όσους μας βλέπουν και το καλύτερο για την Ελλάδα».

Χριστίνα Μπούρμπου: «Είμαστε έτοιμες και ψυχολογικά και σωματικά να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι στους Ολυμπιακούς αγώνες και πιστεύω ότι θα φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί στην Ιαπωνία το πρώτο 20ήμερο που θα είμαστε εκεί για να προσαρμοστούμε και στις αλλαγές. Οι προσδοκίες μας είναι ψηλές , θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε θα πάμε βήμα -βήμα και αγώνα με αγώνα».

Αννέτα Κυρίδου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους ήρθε αυτή η στιγμή που τα έχω καταφέρει και ήρθε το εισιτήριο. Ακόμα η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συνειδητοποιήσει ακριβώς τι γίνεται, όσο πλησιάζει η στιγμή τόσο πιο έντονο γίνεται, η ψυχολογία είναι πολύ ανεβασμένη, νιώθω πολύ έτοιμη και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο δεν πάω με κάποιο όνειρο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται θα πηγαίνω βήμα-βήμα για να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

Τζιάνι Ποστιλιόνε: «Τα έχουμε κάνει όλα πολύ καλά μέχρι τώρα, είμαστε καλά προετοιμασμένοι αλλά με οποιοδήποτε λάθος από εδώ και πέρα μπορεί να τα χάσουμε όλα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε.

Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην κωπηλασία που θα κάνουμε καμπ προετοιμασίας στην Ιαπωνία. Οι περισσότερες δε θα κάνουν κάτι αντίστοιχο, γιατί δεν έχουν τη δική μας καλή οργάνωση.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι οι τελικοί. Κι όταν φτάσουμε στους τελικούς το ξέρω ότι τα παιδιά έχουν μαχητικό πνεύμα και θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για διάκριση. Είμαστε έτοιμοι».Πηγή