Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας επισκέφθηκε ο Μπαχ

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό όταν αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας των κλειστών χώρων πολιτισμού, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα,

Τον πρόεδρο της ΔΟΕ καλωσόρισε στο νέο Μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Lamda Development, ο Οδυσσέας Αθανασίου (Διευθύνων Σύμβουλος), μαζί με τις Μελίνα Παΐζη (Chief Development Officer), Ηρώ Χατζηγεωργίου (Development Manager) και  Μαρία Παπαϊωάννου (Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας).

Στην πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΟΕ έως το 2025, ο  κ. Μπαχ επισκέφθηκε το νέο Μουσείο, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποτελεί δε μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Ο κ. Μπαχ έφτασε στο χώρο συνοδευόμενος από τον Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Οικογένειας. 

Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Μουσείου, όπου στεγάζεται πλέον ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της Ελλάδας. Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δημιουργήθηκε για να αναδείξει την Αθήνα ως Ολυμπιακή πρωτεύουσα, προτάσσοντας την αξία των Ολυμπιακών διοργανώσεων που φιλοξένησε.Πηγή