Το Διαιτητικό Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση που αφορούσε το νόμο Αυγενάκη

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τα τέσσερα σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της Ένωσής τους να αποκλείσει τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου, η οποία δεν είναι εκλογική.

Πριν απ΄ αυτό η ΕΠΣ Δωδεκανήσου είχε ρωτήσει τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και η απάντηση που πήρε ήταν ότι από τα 71 σωματεία της Ένωσης μόνο τα 17 έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γ.Σ. επειδή είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ τα υπόλοιπα όχι.

Τα σωματεία προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ τους είχε κάνει και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Δικάζει με απόν το καθ’ ού σωματείο με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που εδρεύει στη Ρόδο, την από 22.06.2021 και με αριθμ. κατάθ. Ε.Π.Ο. 13872/24.06.2021 προσφυγή-αίτηση των σωματείων με τις επωνυμίες 1) Κλεόβουλος Λίνδου, 2) Όμιλος Φιλάθλων Ιστρίου, 3) Δόξα Ψίνθου, και 4) ΑΣ Τήλου.

Δέχεται την προσφυγή-αίτηση. Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 33/18.06.2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καθού δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου».Πηγή