Την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου 5Χ5 τυφλών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Παρουσίαση του ποδοσφαίρου τυφλών 5Χ5, στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του ΕΑΚ Μίκρας, έγινε απόψε παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη.

Ο κ. Μητσοτάκης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παίκτες της ομάδας του Πυρσού, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στην Τσεχία για φιλικές αναμετρήσεις, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και να δει το γήπεδο της Μίκρας, όπου με πρωτοβουλία του ιδίου, λύθηκαν πολλά και σοβαρά προβλήματα (χλοοτάπητας κλπ), όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί και κατά την επίσκεψή του, ακριβώς πριν από δύο χρόνια.

Πλέον, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας Παναγιώτης Στεφανίδης, «το γήπεδο πληροί όλες τις επίσημες προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου τυφλών».

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε παράδωσε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Μητσοτάκη για την αλληλεγγύη στο Παραολυμπιακό Κίνημα, ενώ η ομοσπονδία τίμησε και τους Στέλιο Αργυράκη για την κατασκευή των κερκίδων στο γήπεδο της Μίκρας και την εταιρεία Γιώργος & Θεοφάνης Γεννάτος για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θ` αναχωρήσει για την Ρουμανία προκειμένου να λάβει μέρος στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.Πηγή