Συνέχεια αύριο για τους Μ|73ους πανελλήνιους αγώνες Ιππασίας

Μετά την ανάδειξη των πανελληνιονικών Ιππικής Δεξιοτεχνίας την περασμένη Κυριακή, οι Μ|73οι πανελλήνιοι αγώνες Ιππασίας συνεχίζονται αύριο στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας.

Οι πανελλήνιοι αγώνες υπερπήδησης εμποδίων θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο 9-12 Δεκεμβρίου και θα  αναδειχθούν οι πανελληνιονίκες στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων.

Ακόμη, θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές Νεολέκτων Ίππων, 5, 6 & 7 ετών και οι νικήτριες στην κατηγορία Αμαζόνων. Αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 200 ζευγάρια ίππων ιππέων από όλη την Ελλάδα. 

Στην υπερπήδηση εμποδίων οι πανελληνιονίκες στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων κι Ενηλίκων θα αναδειχθούν από δύο διαδρομές, που θα γίνουν σε δύο ημέρες και σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά τις δύο ημέρες θα γίνει αγώνας διαβάθμισης.

Ακόμη, θα αναδειχθούν οι νικήτριες πανελληνίων αγώνων στην κατηγορία Αμαζόνων και οι πρωταθλητές στην κατηγορία Νέων Ίππων 4, 5, 6 και 7 ετών.  Το πρόγραμμα των εμποδίων περιλαμβάνει ακόμη αγωνίσματα ελεύθερης συμμετοχής, αλλά και το Ομαδικό Εθνικής Ανάπτυξης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα.

Οι αγώνες θα αρχίσουν την Πέμπτη (9/12) στις 10:00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα ελεύθερης συμμετοχής ύψους 1.00μ., 1.10μ., 1.20μ. και 1.30μ, ενώ την Παρασκευή οι αγώνες θα αρχίσουν στις 09:00 και περιλαμβάνουν τους πρώτους  γύρους των κατηγοριών Νέων Ίππων, Νέων Ιππέων, Ενηλίκων, Αμαζόνων, Παίδων και Εφήβων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, παράλληλα με τους αγώνες, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, ώρες 10.00 – 13.30, οργανώνει στις εγκαταστάσεις του ΟΚΙΜ την τέταρτη αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.Πηγή