Συνάντηση του Στάυρου Κοντονή με εκπροσώπους της UEFA

kontonis

Περίπου τέσσερις ώρες κράτησε η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της UEFA χθες Δευτέρα στη Γενεύη. Ο κ. Κοντονής πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στην ελβετική πόλη προκειμένου να έχει μία τελευταία συνομιλία με τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αθλητική βία.

Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο, σχετικά με το θέμα της κατάργησης του αυτοδιοίκητου στην ΕΠΟ, το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, έγινε σε καλό κλίμα ενώ παρατηρήθηκε σύγκλιση στα σημεία τριβής, που αφορούν κυρίως τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ανάλογες επαφές θα συνεχιστούν και σήμερα το πρωί (Τρίτη), πριν ο Υφυπουργός επιστρέψει στην Αθήνα για την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής. Η διαδικασία για την ψήφιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με τον κ. Κοντονή να δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η “χρυσή” τομή, που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Σε αντίθετη περίπτωση, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση υπό τον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής Ελλάδος, από ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.

Οι παράγοντες του αθλητισμού απεύχονται το συγκεκριμένο σενάριο, καθώς δεν επιθυμούν την απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο με τη στάση του ο Σταύρος Κοντονής δεν δείχνει να υποχωρεί στο υπάρχον καθεστώς που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού.