Συνάντηση ΕΟΚ-ΠΣΑΚ με θέμα την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Συναντήθηκαν την Πέμπτη (17/12) οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΚ και της ΕΟΚ, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης αυτό της επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Στην επίσημη ενημέρωση που έκανε αμέσως μετά η Ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως αμφότερες οι πλευρές θέλουν την επιστροφή στην δράση, ωστόσο λόγω των απαγορεύσεων που υπάρχουν από την Πολιτεία εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές ενέργειες.

Ως εκ τούτου συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων (αρχικά της Α2), προκειμένου να κατατεθεί μία πρόταση στην Πολιτεία για την επανέναρξη της σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Δημήτρη Μαυροειδή και Αβραάμ Καλλινικίδη, είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι με δεδομένες τις απαγορεύσεις της Πολιτείας που είναι η μοναδική αρμόδια να λαμβάνει αποφάσεις για τις επιτρεπόμενες δράσεις κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων επιστημόνων, ουσιαστικά δεν μπορούν να υπάρξουν μονομερείς κινήσεις.

Με δεδομένη, όμως, την κοινή επιθυμία για να υπάρξουν οι συνθήκες επανέναρξης της δράσης στα Εθνικά πρωταθλήματα όσο πιο γρήγορα αυτό είναι εφικτό, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές με τη συμμετοχή και των ομάδων αρχής γενομένης από την Α2, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες υποβολής μιας πρότασης όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς την Πολιτεία προς την κατεύθυνση αυτή.»Πηγή