Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο δ.σ. της ΚΟΕ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας, που προέκυψε μετά τις πρόσφατες εκλογές, συγκροτήθηκε σε σώμα το Σάββάτο (3/-4), υπό την ηγεσία του νέου προέδρου του, Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Με ομόφωνη απόφαση, τις θέσεις το προεδρείου κατέλαβαν οι εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Αθανασιάδης
Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Αφρουδάκης
Γ’ Αντιπρόεδρος: Αλεξάνδρα Μαρίνη
Γενικός Γραμματέας: Στέφανος Αυγουλέας
Ειδικός Γραμματέας: Δέσποινα Καράμπελα
Ταμίας: Ελευθερία Σαραντίδου
Αναπληρωτής Ταμίας: Νίκος Φιλόπουλος

Παράλληλα, ο διακεκριμένος διεθνώς προπονητής υδατοσφαίρισης, Γιάννης Γιαννουρής, αναλαμβάνει γενικός διευθυντής της ΚΟΕ, ενώ νομικός σύμβουλος ορίστηκε ο Σπύρος Κλαδάς.

Εξάλλου, εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. ορίστηκε ομόφωνα η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Κέλλυ Αραούζου, την οποία ο Κυριάκος Γιαννόπουλος καλωσόρισε λέγοντας: «Έχεις διαγράψει μια μεγάλη πορεία ως αθλήτρια. Με την επιλογή στο πρόσωπό σου, τιμάμε τους αθλητές, τους προπονητές, τα σωματεία και τους γονείς».

Από την πλευρά της η εν ενεργεία πρωταθλήτρια της κολύμβησης, η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση, είπε: «Σας ευχαριστώ πολύ, πρώτα για την πρόταση και μετά την εκλογή στο Δ.Σ. Στόχος μου να προσπαθήσω κι εγώ από την πλευρά μου, για το αύριο των αθλημάτων μας και το μέλλον της ΚΟΕ. Ξέρω να κολυμπάω στα βαθιά».

Στην εναρκτηρια ομιλία του, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, αλλά και των δυσκολιών που προέκυψαν από το Μητρώο της ΓΓΑ και τις εκλογές που ακολούθησαν, που όμως είχαν ευτυχή κατάληξη. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Συγχαρητήρια σε όλους για την εκλογή και σιδεροκέφαλοι. Τα σωματεία περιμένουν πολλά από εμάς και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας. Από την πρώτη στιγμή η ενότητα του χώρου θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή σε όλους. Δεν επιθυμώ ανούσιες αντιπαραθέσεις που βλάπτουν το χώρο μας. Άλλο διαφορετική άποψη με επιχειρήματα και άλλο η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Οι συνθήκες και η εποχή έχουν αλλάξει. Τα σωματεία δεν έρχονται στην Ομοσπονδία, εμείς θα πρέπει να πάμε σ’ αυτά. Ευχαριστώ το προσωπικό της ΚΟΕ για ό,τι έχει κάνει ως τώρα. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή με ακόμη καλύτερη οργάνωση».

Ο νέος Πρόεδρος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέροντας ότι οι αποφάσεις του θα αναρτώνται στην “Διαύγεια” το αργότερο εντός 15 ημερών, των υπηρεσιών της ΚΟΕ και της νέας εποχής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τόνισε ότι τα γραφεία θα πρέπει να λειτουργούν καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, αναφέρθηκε στο ,άρκετινγκ, την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας (ορίστηκαν τριμελείς επιτροπές για εισηγήσεις έως τις 30 Απριλίου), τον άμεσο προγραμματισμό αγώνων σε όλα τα αθλήματα, αλλά και τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό των αθλημάτων, έως 30 Ιουνίου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Κλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ, ο πρόεδρος της ΚΟΕ επισήμανε ότι «κανείς δεν πρέπει να λείψει από το προσκλητήριο που κάνουμε. Το μήνυμά μου από την πρώτη στιγμή είναι ενωτικό, με κάθε κόστος και προς την κατεύθυνση της προόδου της περιουσίας μας που είναι οι αθλητές, οι προπονητές μας, τα σωματεία μας, οι γονείς. Ζητώ τη βοήθεια όλων σας».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Γιαννιώτης, επικεφαλής της παράταξης “ Νέο Κύμα”, ανέφερε ότι «θα είμαστε μαζί σε ό,τι θετικό γίνεται, για μια νέα εποχή που ανοίγεται για την ΚΟΕ και τα αθλήματά μας».

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, μιλώντας για τις πρώτες δράσεις, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των συναντήσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, αυτό προβλέπει:

Τρίτη, 6/4
*08.00: Συνάντηση για τον προγραμματισμό της προετοιμασίας της Εθνικής μας Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με παρόντες τον Β’ αντιπρόεδρο, Γιώργο Αφρουδάκη, και τον πμοσπονδιακό τεχνικό, Θόδωρο Βλάχο.
*09.30: Συνάντηση για την προολυμπιακή προετοιμασία της Κολύμβησης, με παρόντες το μέλος του Δ.Σ., Νίκο Ξυλούρη, και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Γέμελο.
*11.00: Συνάντηση για την προολυμπιακή προετοιμασία της Καλλιτεχνικής κολύμβησης, με παρούσες την ειδική γραμματέα του Δ.Σ., Δέσποινα Καράμπελα, και την τεχνική διευθύντρια, Μαρία Θηβαίου.
*12.30: Συνάντηση για την προολυμπιακή προετοιμασία των Καταδύσεων, με παρόντες την Πέπη Χαραλάμπους και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Πέτρο Φυρίγο.

Τετάρτη, 7/4
*09.00: Συνάντηση για τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις Κολύμβησης, με παρόντες το μέλος του Δ.Σ., Γιάννη Νάτσιο, και τους τεχνικούς συμβούλους, Χρήστο Χούμα και Νίκο Κραουνάκη.
*10.30: Συνάντηση για τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις Τεχνικής κολύμβησης, με παρόντες τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, Αλέξανδρο Ξιάρχο και Γιάννη Καλαϊτζογλίδη, ενώ κλήθηκε και το μέλος του Δ.Σ., Ηλίας Ξιάρχος.
*12.00: Συνάντηση για τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις Υδατοσφαίρισης Ανδρών, με παρόντες τον Β’ αντιπρόεδρο, Γιώργο Αφρουδάκη, και τον ειδικό συνεργάτη, Νίκο Σπηλιωτόπουλο.
*13.30: Συνάντηση για τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις Υδατοσφαίρισης Γυναικών, με παρόντες τον Β’ αντιπρόεδρο, Γιώργο Αφρουδάκη, και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γυναικών, Τεό Λοράντο.

Πέμπτη, 8/4
*09.00: Συνάντηση για τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις των Καταδύσεων.
*10.30: Συνάντηση για τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις του Open Water.
*12.00: Συνάντηση για τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις της Καλλιτεχνικής κολύμβησης.
 

Αποφασίστηκε επίσης ότι, στη Γενική Συνέλευση της FINA, 5 Ιουνίου στο Κατάρ, την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο γενικός γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι έως τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζει ο νόμος, η ΚΟΕ θα πρέπει να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για τροποποίηση και προσαρμογή του Καταστατικού της, με την πρόθεση αυτό να γίνει σε πόλη της Περιφέρειας. Ανέφερε τέλος ότι θα αρχίσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να επισκεφτεί τα σωματεία της ΚΟΕ, αρχής γενομένης από τη Ρόδο και ακολούθως την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην αρχή της συνεδρίασης του νέου Δ.Σ., παρόντες ήταν και οι Επί Τιμή, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Γιώργος Κατσαρός και Δημήτρης Σαρακατσάνης αντίστοιχα.

Ο πρώτος επίπε μεταξύ των άλλων: «Δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ και πάλι από κοντά και να σας καλωσορίσω στην ΚΟΕ, με μια παραίνεση και όχι συμβουλή: βρισκόσαστε σε μια μεγάλη και σπουδαία Ομοσπονδία, την πρώτη του Ελληνικού Αθλητισμού, όπως αδιάσειστα στοιχεία και η ίδια η Πολιτεία, το λένε. Είναι μια βαριά παρακαταθήκη και εντολή ταυτόχρονα να παραμείνει η Ομοσπονδία μας πρώτη. Ο δικός μου ρόλος θα είναι ουσιαστικός, όχι επειδή το αναφέρει το Καταστατικό μας απλά. Θα είμαι ανοιχτός σε όλους σας και για όλα. Εύχομαι επιτυχίες, αυταπάρνηση, αγάπη, αφοσίωση σ’ αυτό που θα κάνετε. Εδώ θα είμαστε, να βοηθήσουμε».

Οι Γιώργος Κατσαρός και Δημήτρης Σαρακατσάνης τόνισαν στο ίδιο μήκος κύματος, ότι κάπου εδώ ολοκληρώνεται η μακρά πορεία και διαδρομή τους στην Ομοσπονδία και τα αθλήματά της, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο έργο της νέας Διοίκησης.

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΕ, με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τόσο τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο -με τον οποίο νωρίτερα είχε και κατ’ ιδίαν σύντομη συνάντηση- όσο και τους άλλους δύο Επί Τιμή, υπογράμμισε: «Τα θερμά σας λόγια αποτελούν παρακαταθήκη για εμάς. Κρατώ αυτό που είπατε, ότι θα είστε δίπλα μας. Η πείρα σας και εμπειρία σας είναι ανεκτίμητα στοιχεία για εμάς».
 Πηγή