Στο «Σταύρος Νιάρχος» το 1o Athens Sprint Men’s Gala

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Athens Sprint Men’s Gala» θα διεξαχθεί την Πέμπτη (10/6) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τον αγώνα διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του δήμου Καλλιθέας. Πρόκειται για μια νέα διοργάνωση, που ευελπιστεί να έχει την ανάλογη συνέχεια και να καθιερωθεί στη συνείδηση Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Λίγες ημέρες μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και δεν είναι λίγοι οι αθλητές που θα πάρουν θέση εκκίνησης στον όμορφο στίβο του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Ανάμεσα σε αυτούς ο νικητής του πρωταθλήματος στα 100 μ. Γιάννης Νυφαντόπουλος, ο δεύτερος στην ίδια κούρσα Κώστας Ζήκος, αλλά και οι νεαρότεροι Θοδωρής Βροντινός, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Γιάννης Βοσκόπουλος και Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Από τους ξένους αθλητές ξεχωρίζει ο Ουκρανός Σέρχιου Σμέλικ με φετινό 20.83 στα 200μ., οποίος θα συμμετάσχει στα 150 μ., αλλά και o Σόλομον Μποκαρί (Ολλανδία) με φετινό 21.15 στα 200 μέτρα.

Ο Σιμόν Χάνσεν (Δανία) έχει τρέξει φέτος 10.32 επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στην Αθήνα. Στα εμπόδια ξεχωρίζουν οι Τσεχάρα (Κολομβία) και Σμετ (Ολλανδία) και μαζί θα είναι οι Έλληνες πρωταγωνιστικές του πανελληνίου πρωταθλήματος, Μιχάλης Κιάφας, Παύλος Μποίτσιος, Γιάννης Καμαρινός και Ηλίας Τοτολίδης.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και κούρσα για αθλητές του ΦΣ Καλλιθέας και Αθλητές με αναπηρία, ξεκινάει δε στις 18:00.Πηγή