Στο Ολυμπιακό Χωριό η ελληνική ομάδα στίβου

Στον 12ο όροφο του κτηρίου όπου διαμένει η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα κατέλυσε η ελληνική αποστολή του στίβου, που άφησε το Μισάτο για το Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο.

Οι αθλητές και αθλήτριες για τις επόμενες ημέρες θα μείνουν σε δίκλινα διαμερίσματα, τα οποία θα αποτελέσουν το σπίτι τους. Η αποστολή θα κάνει την προπόνησή της σε δύο προπονητικά κέντρα, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση εκτός του Ολυμπιακού Χωριού, που θα είναι και η μοναδική επαφή τους με την πόλη.

Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό και να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο των διοργανωτών. Η ομάδα άφησε σήμερα το Μισάτο, την πόλη που την αγκάλιασε με τον καλύτερο τρόπο κατά την άφιξή της στην Ιαπωνία.

Η προετοιμασία αθλητών και αθλητριών εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και όλοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους. 

Θετική ήταν η πρώτη εντύπωση της Κατερίνας Στεφανίδη από το Ολυμπιακό Χωριό. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο μετέχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη διοργάνωση του Λονδίνου και της Βραζιλίας.

«Οι πρώτες εντυπώσεις από το Χωριό είναι πολύ καλές. Ακόμη δεν προλάβαμε να δούμε όλους τους χώρους, ωστόσο τα δωμάτια είναι πολύ μεγαλύτερα και άνετα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, όπου μετείχα. Έχουμε το εστιατόριο δίπλα μας και δε χρειάζεται να μπαίνουμε σε λεωφορείο», είπε. 

Στο Ολυμπιακό Χωριό δεν μπήκε η ομάδα των βαδιστών, που θα ταξιδέψει απευθείας για το Σαπόρο την 1η Αυγούστου.Πηγή