Στο Ντέμπρτσεν η Εθνική ανδρών για τους προκριματικούς του World League

Με προορισμό το Ντέμπρετσεν «πέταξε» η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, όπου θα λάβει μέρος στον προκριματικό Ευρωπαϊκό Όμιλο του φετινού World League, με τη συμμετοχή άλλων επτά αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων (8-10/01).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, πήρε στην αποστολή 15 παίκτες. Πρόκειται για τους: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κώστας Γούβης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Πρώτος αντίπαλος της «γαλανόλευκης» θα είναι η Γαλλία (8/1, 18.30 τοπική ώρα), ενώ την ίδια μέρα θα παίξουν:

(1) Κροατία – Μαυροβούνιο
(2) Σερβία – Ισπανία
(4) Ιταλία – Ουγγαρία

Η ομάδα που θα επικρατήσει από το ματς (Ελλάδα-Γαλλία) θ΄ αντιμετωπίσει μία ημέρα μετά (Σάββατο 9/01, 18.30 τοπική ώρα) το νικητή του αγώνα 1, για να διεκδικήσει μετά την Κυριακή (10/01) ένα από τα τρία «εισιτήρια» πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα (οι ημερομηνίες θ΄ ανακοινωθούν αργότερα από την FINA).

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το ματς της Παρασκευής θα είναι το πρώτο της μετά από σχεδόν 11 μήνες (12 Φεβρουαρίου με την Γεωργία για τα προκριματικά του World League) και μετά από διακοπή της εσωτερικής αγωνιστικής δράσης, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.Πηγή