Στην Εθνική Γερμανίας για τρία χρόνια ο Φλικ

Ο Χάνσι Φλικ πρόκειται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού εκλέκτορα μετά το Euro 2020, ανέφερε η εφημερίδα «Abendzeitung».

Η διαδοχή του Γιόαχιμ Λεβ είχε πάντα στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων το όνομα του Φλικ, με τον 56χρονο τεχνικό να έχει ήδη κάνει έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων με την ομοσπονδία από τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με την «Abendzeitung» το συμβόλαιό του θα είναι τριετές, επιτρέποντάς του να οδηγήσει τα «πάντσερ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 του Κατάρ, αλλά και στο Euro 2024, που θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία.

Το Σάββατο ο Όλιβερ Καν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Sky», μετά την κατάκτηση του ένατου διαδοχικού τίτλου της Bundesliga απ’ τους Βαυαρούς, ότι «όλα έχουν διευθετηθεί με τη γερμανική ομοσπονδία».

Πρόσθεσε όμως ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει χρηματική αποζημίωση από την DFB για να εξαγοράσει τα τελευταία δύο χρόνια του συμβολαίου του Φλικ με την Μπάγερν».

Αντί για αποζημίωση, συζητείται η ιδέα διεξαγωγής ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Γερμανίας και την Μπάγερν, με τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις χορηγίες να δίνονται στους πρωταθλητές Γερμανίας.Πηγή