Στα… χαρτιά πήρε η Ρουμανία το ματς με τη Νορβηγία. Υποβιβάστηκε η Β.Ιρλανδία

Κάτι που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο έγινε σήμερα πραγματικότητα με την UEFA να κατακυρώνει υπέρ της Ρουμανίας (3-0 άνευ αγώνα), την αναμέτρηση με τη Νορβηγία.για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει την περασμένη Κυριακή (15/11), αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ λόγω των περιορισμών που επέβαλαν οι αρχές της Νορβηγίας στην Εθνική ομάδα, μετά το κρούσμα κορονοϊού στις τάξεις της (θετικός ο Ομάρ Ελαμπντελαουί).

Η ομάδα της Σκανδιναβίας που δεν ταξίδεψε στο Βουκουρέστι, θεωρήθηκε «υπεύθυνη για τη μη διεξαγωγή της συνάντησης» και, ως εκ τούτου, «ηττήθηκε με 3-0 άνευ αγώνα», όπως ανέφερε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA επηρέασε συνολικά την κατάσταση στον 3ο όμιλο της League B, καθώς οδήγησε στον μαθηματικό υποβιβασμό της Β. Ιρλανδίας κατά μία κατηγορία (πέφτει στη League C).

Η Ρουμανία ανέβηκε, μετά την κατακύρωση του αγώνα στα… χαρτιά, στους 7 βαθμούς, αφήνοντας τους Βορειοϊρλανδούς δίχως ελπίδες για να τους… φτάσουν βαθμολογικά με νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, στην 6η και τελευταία αγωνιστική, καθώς έχουν μόλις έναν βαθμό.Πηγή