«Σλούκας και Καλάθης θα μας οδηγήσουν»

Δε στέκεται στις απουσίες που θα έχει η Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η «γαλανόλευκη» θα τα δώσει όλα για την πρόκριση.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ πως είναι πανέτοιμος για τα ματς που θ΄ ακολουθήσουν: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου, κάτι που κάνω από τα 10-12 μου χρόνια. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό μαζί με τους συμπαίκτες μου, δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά αυτές είναι για τους αδύναμους. Όλοι οι παίκτες της δωδεκάδας θα πάμε για να παλέψουμε, θα πάμε να παίξουμε μεστά και ώριμα για τις πιθανότητές μας απέναντι σε καλές ομάδες.

Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, με καλή προετοιμασία πριν τους αγώνες, στους οποίους παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη και η ψυχή.»

Από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης επισήμανε: «Θέλουμε να το διασκεδάσουμε και να παίξουμε σαν ομάδα. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, αλλά έχουμε υψηλό κίνητρο να παίξουν όχι μόνο στους Ολυμπιακούς, αλλά και το Προολυμπιακό. Γι’ αυτούς είναι μεγάλη ευκαιρία.

Για μένα είναι η ενδέκατη χρονιά μου στην Εθνική. Είναι τιμή για μένα να φορώ τη φανέλα της Ελλάδας και να εκπροσωπώ αυτή τη χώρα δίπλα σε μεγάλους παίκτες.»

Με μία σύντομη δήλωσή του ο Ρικ Πιτίνο φρόντισε να δείξει ξανά ότι παρά τις σημαντικές απουσίες που υπάρχουν η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει τα φόντα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τους χορηγούς της Εθνικής, ο Αμερικανός τεχνικός τόνισε πως «κοιμάται ήσυχος», εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη τους προς όλους τους διεθνείς. Εκτιμά δε, ότι οι Καλάθης και Σλούκας θα οδηγήσουν εκ του ασφαλούς την ομάδα.

Η δήλωσή του: «Κοιμάμαι ήσυχος, γιατί όλοι οι παίκτες δίνουν το 100%. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε πολλά νέα παιδιά. Ο Σλούκας και ο Καλάθης θα είναι οι ηγέτες μας και θα μας οδηγήσουν στη γη της επαγγελίας.»

 Πηγή