Σε αμερικανικά χέρια περνά και η Τσεζένα

Η Τσεζένα ετοιμάζεται να γίνει… «Αμερικανίδα». Μετά τη Ρόμα, τη Μίλαν, τη Βενέτσια, τη Φιορεντίνα, την Τζένοα και τη Σπέτσια στη Serie A και τις Πάρμα – Σπαλ στην Εμίλια-Ρομάνια, ο σύλλογος της Ρομάνια θα περάσει επίσης στα χέρια ενός επιχειρηματία από τις ΗΠΑ.

Ο νέος ιδιοκτήτης, γράφει η Corriere della Sera, θα είναι ο δικηγόρος Ρόμπερτ Λιούις, ένας 57χρονος Νεοϋορκέζος συνιδιοκτήτης του Jrl Group, ο οποίος είναι έτοιμος να αποκτήσει το 60% του συλλόγου.

Το εγχείρημα θα κλείσει με βάση το 1,8 εκατ. ευρώ: οι υπογραφές αναμένονται τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου μετά από διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και κινήθηκε σε πολύ γοργούς ρυθμούς.

Ο Λιούις θα ενταχθεί αρχικά στα 28 μέλη που κατέχουν επί του παρόντος το σύλλογο: τοπικές επιχειρήσεις που συγκεντρώθηκαν από την Pubblisole, η οποία ανοικοδόμησε την Τσεζένα μετά τη χρεοκοπία του 2018, φέρνοντάς την στην τρέχουσα τρίτη θέση στον Όμιλο Β της Serie C (Γ΄ Εθνική).

Ως εκ τούτου, ο Λιούις θα γίνει ο πλειοψηφικός μέτοχος του 60% της συμμετοχής, όπως ζητήθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες (που δεν ήθελαν την άμεση πώληση του 100%), αυξάνοντας στη συνέχεια το μερίδιό του στην εταιρεία με την πάροδο του χρόνου και φτάνοντας στο 80% ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Το κλείσιμο ορίστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου, αλλά τα έγγραφα είναι έτοιμα και οι τελευταίες επαφές μεταξύ των πλευρών έχουν εγκρίνει την πληρωμή του συμφωνηθέντος ποσού σε μια ενιαία δόση, την Παρασκευή.Πηγή