Πρώτο κρούσμα Covid στο Ολυμπιακό Χωριό

Αυτό ήταν το πρώτο που φοβούνταν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και συνέβη λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης: μια πρώτη περίπτωση Covid-19 εντοπίστηκε στο Ολυμπιακό χωριό.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σέικο Χασιμότο και ο γενικός διευθυντής, Τοσίρο Μούτο, το ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε προγραμματιστεί το Σάββατο το πρωί, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ.

«Υπάρχει ένα θετικό άτομο στο χωριό. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε εκεί και εντοπίστηκε κατά την άφιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής, Τακάγια Μάσα. Οι διοργανωτές δεν ανέφεραν αν ήταν αθλητής ή μέλος αντιπροσωπείας ή ποια είναι η εθνικότητά του.

Το θετικό άτομο στην Covid έχει τοποθετηθεί σε μοναχικό περιορισμό, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. «Ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο», διαβεβαίωσε η Σέικο Χασιμότο, επιθυμώντας να στείλει ένα καθησυχαστικό μήνυμα στις πολλές αντιπροσωπείες που πρόκειται να φτάσουν στο Ολυμπιακό χωριό τις επόμενες ώρες. 

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε στους χώρους, στο χωριό, στους χώρους προπόνησης. Κάνουμε σημαντικές προσπάθειες. Οι αθλητές θα δοκιμάζονται καθημερινά. Εάν βρεθούν θετικοί, θα απομονωθούν αμέσως. Να θυμάστε πάντα ότι κάποιος μπορεί να είναι θετικός, αλλά φροντίζουμε να αντιδράσουμε γρήγορα. Αυτό κάνουμε».

Από την άλλη πλευρά, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι δημιουργήθηκε μια «ψηφιακή δέσμευση» για να συνοδεύσει τις εκδηλώσεις πίσω από κλειστές πόρτες και να αντισταθμίσει τις κενές θέσεις των φιλάθλων.

«Ένας τρόπος να ενθαρρύνεις τους αθλητές στους χώρους του αγώνα με έναν τεχνητό ήχο, για να λάβεις την επευφημία του κανονικού ανταγωνισμού», εξήγησαν αλλά χωρίς άλλες λεπτομέρειες προς το παρόν.Πηγή