Πριν τα Χριστούγεννα η έναρξη της σεζόν στο NBA

Το NBA εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει την περίοδο 2020-21 τον Δεκέμβριο, με την κανονική σεζόν να μετρά λιγότερους αγώνες (72) και να τελειώνει εγκαίρως για να συμμετάσχουν οι παίκτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Τα ESPN και The Athleti διαβεβαιώνουν ότι η Λίγκα του επαγγελματικού μπάσκετ στις ΗΠΑ διευκρίνισε αυτό το σχέδιο στη διάρκεια συνεδρίου με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτό από την ένωση των παικτών (NBPA).

Σύμφωνα με το The Athletic, το NBA σχεδιάζει να ξεκινήσει τη φετινή περίοδο στις 22 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και με την κανονική σεζόν μειωμένη κατά δέκα αγώνες (72 αντί για 82).

Η έναρξη της σεζόν τον Δεκέμβριο θα εξασφάλιζε περισσότερα έσοδα από μια έναρξη τον Ιανουάριο, ενώ θα επέτρεπε στους παίκτες του ΝΒΑ να συμμετάσχουν με τις Εθνικές ομάδες τους στους αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας της Covid-19, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να στοχεύουν σε τέταρτο συνεχή Ολυμπιακό τίτλο.

Αυτή τη φορά, οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων και όχι σε «φούσκα», ενώ το NBA σκέφτεται να κάνει τις ίδιες ομάδες να παίζουν πολλά παιχνίδια στη σειρά για να μειώσουν τα ταξίδια.

Εκτός από το ζήτημα της μορφής της σεζόν 2020-21, το NBA και το NBPA βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις σχετικά με τις συνέπειες μιας πιθανής χρηματοπιστωτικής κρίσης και για τη θέσπιση νέου ανώτατου ορίου μισθών.

Σύμφωνα με το ESPN, η 30ή Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η προθεσμία για την αίσια έκβαση αυτών των συνομιλιών, δηλαδή οκτώ εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο επίτροπος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε ότι θα περάσουν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μεταξύ μιας συμφωνίας και της έναρξης της επόμενης περιόδου.Πηγή