Πρέπει να παραμείνουμε στη διεκδίκηση της πρόκρισης

Η Εθνική ομάδα δεν βλέπει μεμονωμένα τα προσεχή δύο επίσημα παιχνίδια, με Κόσοβο και Σουηδία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αλλά ως μέρος του στόχου της, που είναι μετά το πέρας των υποχρεώσεών της στην παρούσα φάση να διατηρείται ακόμη σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ αναφέρθηκε στις απαιτητικές υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας, των οποίων πάντως προηγείται η φιλική αναμέτρηση με την Ελβετία, υπογραμμίζοντας πως «αν δεν τα πάμε καλά με το Κόσοβο, τότε το επόμενο ματς με τη Σουηδία θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο».

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός εκλέκτορας μίλησε για:

Τις προσδοκίες από την Εθνική ομάδα: «Αυτή είναι πάντα μια πολύ δύσκολη περίοδος. Νομίζω ότι η διαδικασία της επιλογής των παικτών είναι δύσκολη. Καθώς παίκτες πάνε σε νέες ομάδες, τα πρωταθλήματα ξεκινούν σε άλλες περιόδους και επίσης έχουμε κάποιους τραυματισμούς που μας στεναχωρούν.

Ωστόσο είμαστε σε συνηθισμένοι σε αυτό, πρέπει να ζούμε με αυτό. Είναι κρίμα που δε μπορούν κάποιοι παίκτες να είναι μαζί μας, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι θα πάρουν την ευκαιρία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε και πάλι πολύ καλό κλίμα και θα πάρουμε καλά αποτελέσματα στα επερχόμενα παιχνίδια».

Το ποιον από τους αγώνες (Κόσοβο ή Σουηδία) θεωρεί δυσκολότερο«Δεν σκεφτόμαστε ακόμα αυτά τα δύο παιχνίδια. Για την ώρα προετοιμάζουμε το παιχνίδι με την Ελβετία. Ύστερα θα σκεφτούμε το Κόσοβο. Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι και το πιο σημαντικό. Αν δεν τα πάμε καλά με το Κόσοβο, τότε το επόμενο ματς με τη Σουηδία θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Έτσι είναι η διοργάνωση, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Κάναμε καλό πρώτο παιχνίδι, αλλά χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς με τη Γεωργία. Πρέπει να παραμείνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δε μπορούμε να πούμε ποιο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο, αλλά κάθε παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό».

Τους τραυματισμούς και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού: «Είναι ανησυχητικό επειδή κάποιους παίκτες δεν τους έχουμε δει να παίζουν στο επίπεδο που θα θέλαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Έτσι είναι όμως, οπότε εμείς πρέπει να τους προετοιμάσουμε. Ίσως όμως είναι και πιο φρέσκοι, ας το ελπίσουμε αυτό ώστε να προσεγγίσουμε καλά τα παιχνίδια.

Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Μας λείπουν παίκτες που έπαιξαν στα ματς του Ιουνίου όπως ο Πέλκας, ο Μασούρας κι ο Γαλανόπουλος που ήταν βασικοί. Τώρα πρέπει να τους αντικαταστήσουμε, αλλά έχουμε παίκτες με ποιότητα και πρέπει να βρούμε την κατάλληλη διάταξη ώστε να τους προετοιμάσουμε για τα παιχνίδια».

Την επιστροφή του φίλαθλου κοινού: «Είναι πάντα σημαντική η στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων. Παίζουμε εδώ και καιρό χωρίς φιλάθλους. Πριν τον κορωνοϊό επίσης δεν είχαμε πολύ κόσμο γιατί δεν είχαμε ελπίδες πρόκρισης στο EURO. Ελπίζουμε να έχουμε τη στήριξη τους και πολλοί να έρθουν να δουν το ματς με τη Σουηδία».Πηγή