Πιθανή δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς και Ουκρανών διαπραγματευτών

Ο Ρώσος ολιγάρχης και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές υπέστησαν συμπτώματα ύποπτης δηλητηρίασης μετά από συνάντηση στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το πρώην αφεντικό της Τσέλσι, που ταξίδευε μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων χώρων όπου γίνονταν οι διαπραγματεύσεις, καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα στελέχη της ουκρανικής ομάδας, εμφάνισαν συμπτώματα που περιλάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυσμα, όπως και ξεφλούδισμα του δέρματος των προσώπων και των χεριών τους.

Ύποπτοι για την επίθεση θεωρούνται κάποιοι Ρώσοι εξτρεμιστές, που είχαν σκοπό, εξηγεί η WSJ, να σαμποτάρουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Έκτοτε, η κατάσταση τόσο του Αμπράμοβιτς όσο και των Ουκρανών διαπραγματευτών έχει βελτιωθεί και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς, δεν εμφάνισε συμπτώματα και ο εκπρόσωπος του Ουκρανού Προέδρου είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για ύποπτη δηλητηρίαση.

Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, κατέληξε η Wall Street Journal.Πηγή