Πεποίθηση και κατανόηση με τους παίκτες το κλειδί της επιτυχίας στην Εθνική Ελλάδας

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, στην ισπανική εφημερίδα «As», «αποκαλύπτοντας» το…κλειδί της επιτυχίας του στον πάγκο της Εθνικής.

«Η πεποίθηση και η κατανόηση με τους παίκτες είναι το κλειδί της επιτυχίας στην Εθνική Ελλάδας», είπε ο Γκουστάβο Πογέτ μιλώντας για τις τέσσερις νίκες-σε ισάριθμα παιχνίδια και την άνοδος στη League B του Nations League.

«Σε επίπεδο εθνικής ομάδας πρέπει να αντισταθμίσεις τον λίγο χρόνο που δουλεύεις με σύνδεση, ώστε ο ποδοσφαιριστής να πιστέψει πολύ γρήγορα σε αυτό που προτείνεις. Όταν έφτασα, ότι η Ελλάδα δεν είχε παίξει Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2014, και οι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν», συνέχισε. 

«Γι΄ αυτό το ποδόσφαιρο είναι όλο πάθος και τρέλα. Η νίκη στα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια και μετά εντός έδρας εκείνο το μικρό Clasico κόντρα στην Κύπρο έκανε τον κόσμο να νιώθει ότι αυτή είναι η αρχή αυτού που ήταν η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια. Είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά θέλω περισσότερα…», πρόσθεσε.

«Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που έκανα όταν συναντήθηκα με έναν πρόεδρο και έναν αθλητικό διευθυντή ήταν ποιος είναι ο στόχος; Αν είναι δυνατόν, κι ας είναι δύσκολο, θα πάω να πεθάνω για να τον υπερασπιστώ. Εδώ, το πρώτο ήταν να κερδίσει τον όμιλο του Nations League και να ανέβει», υπογράμμισε ο Πογέτ.

«Τα αποτελέσματα ήταν ακόμα καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε. Και το δεύτερο είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024», συμπλήρωσε ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, μιλώντας στη συνέχεια για την πρώτη του εμπειρία σαν επικεφαλής εθνικής ομάδας:

«Ήταν όλα περίεργα και γρήγορα. Το ενδιαφέρον μου προκλήθηκε όταν ο πάγκος της Ουρουγουάης άρχισε να…κινείται. Ένας παίκτης και προπονητής φιλοδοξεί να είναι στην εθνική ομάδα. Στα τέλη του 2021, η έξοδος του Ταμπάρες άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και σκέφτηκα: Κι αν με καλέσουν; Είμαι έτοιμος; 

Αυτό με ώθησε να κάνω κάποια έρευνα και να επικοινωνήσω με τον Χεράρδ Νους του οποίου η εμπειρία με τον Αβρααμ Γκραντ στην Γκάνα με βοήθησε να δημιουργήσω ένα όραμα για το τι θα μπορούσε να είναι. 

Αφού η Ουρουγουάη υπέγραψε με τον Ντιέγκο Αλόνσο, έπρεπε να πάω στην Αθήνα για ένα προσωπικό θέμα και ο προπονητής είχε φύγει. Το ένα οδήγησε στο άλλο…Είχα την ευκαιρία και μου άρεσε».Πηγή