Παίρνει μέρος στο Open της Πράγας ο Βαβρίνκα. Θετικός σε κορωνοϊό παίκτης που θα συμμετείχε στο τουρνουά

Wild card δέχτηκε από τους διοργανωτές του Prague Open ο Στάνισλαβ Βαβρίνκα και θα είναι το νο1 του ταμπλό στο Challenger της σειράς ATP 125.

Μία ημέρα νωρίτερα (15/08) η ATP ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό παίκτης που επρόκειτο να έπαιρνε μέρος στο τουρνουά.

«Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ATP και του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Τσεχίας, ο παίκτης μπήκε σε καραντίνα. Ο αθλητής θα βρίσκεται σπίτι του καθώς είναι ντόπιος. Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης για όσους ηρθαν σε επαφή μαζί του. Ο αθλητης δεν είχε απευθείας πρόκριση στο κυρίως ή το προκριματικό ταμπλό» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας τένις.

Το ATP Challenger Tour επιστρέφει μετά από πέντε μήνες καραντίνας, με τον Στάνισλας Βαβρίνκα να κάνει την έκπληξη και να δέχεται wild card των διοργανωτών του Prague Open.

O 35χρονος Ελβετός είναι από τους πρώτους τοπ τενίστες που επιστρέφουν στο επαγγελματικό tour και σίγουρα η παρουσία του στην Πράγα, ανεβάζει κατά πολύ το πρεστίζ της διοργάνωσης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την έναρξη της προετοιμασίας του «Stan the Man» ενόψει του Γαλλικού Όπεν καθώς ο Βαβρίνκα επέλεξε να μην ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το US Open, προτιμώντας την χωμάτινη περίοδο στα ευρωπαϊκά courts.

Γίρι Βέσελι, Πιερ Χιουζ Ερμπέ και Φίλιπ Κολσράιμπερ συμμετέχουν επίσης στο τουρνουά.

 Πηγή