Ο πρόεδρος της ΕΟΕ πρότεινε την επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών

Να εξεταστεί η επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών, κατά το διάστημα που είναι ενεργοί, πρότεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ειδικής εκδήλωσης της Βουλής των Ελλήνων, προς τιμήν των Ολυμπιονικών του Τόκιο.

«Θα πρέπει να εξεταστεί από την Πολιτεία, σε συνεννόηση με όλες τις πολιτικές πτέρυγες, να εξασφαλίσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών μας όσο αυτοί βρίσκονται εν ενεργεία και προπονούνται, παλεύουν και συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο για να χαρίζουν διακρίσεις στη χώρα μας», είπε στην ομιλία του ο κ. Καπράλος.

«Εάν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, της επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών μας, θα φύγει ένα μεγάλο άγχος, ώστε απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι να αφοσιώνονται μονάχα στην προετοιμασία τους», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ χαρακτήρισε «ευτυχές γεγονός» τη θεσμοθέτηση με νόμο της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τη φορολογία των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

«Είμαι βέβαιος ότι η οικονομική βοήθεια προς τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Θέλω να πιστεύω, κύριε υπουργέ, ότι και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχει το δικό της μερίδιο από αυτήν την ενίσχυση και δεσμευόμαστε ότι όλα τα χρήματα που θα πάρουμε θα επενδυθούν στην προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών μας στο δύσκολο και μοναχικό δρόμο της πρόκρισης για το Παρίσι», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές που τιμούμε εδώ σήμερα, αλλά ελπίζω και πολλοί άλλοι, δεν θα μας προσφέρουν μόνο στιγμές εθνικής υπερηφάνειας σε τρία χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελούν ήδη πρότυπο και παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά, που από το Τόκιο και μετά θέλουν να μοιάσουν στον Τεντόγλου, στον Ντούσκο, στον Πετρούνια, στους παίκτες της Εθνικής ομάδας πόλο. Αθλητές που είναι υγιή πρότυπα, πρότυπα για την Ελλάδα του μέλλοντος που όλοι ονειρευόμαστε και θέλουμε να δημιουργήσουμε».Πηγή