Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας συνεχάρη Αντετοκούνμπο και Καραλή

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος, συνεχάρη με επιστολή του τον πρωταθλητή του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο στίβο, Εμμανουήλ Καραλή.

Ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του επί τη ευκαιρία των πρόσφατων επιτυχιών τους, υπογραμμίζει: «Είμαστε και εμείς περήφανοι για σας, γιατί στην καρδιά σας χτυπά ο δυνατός παλμός της καρδιάς του λιονταριού της Αφρικής, αλλά και ο παλμός των αθλητών της Αρχαίας Ελλάδας και των εμπνευστών των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων. Είστε οι κατεξοχήν πρεσβευτές του “ευ αγωνίζεσθαι” και του αθλητικού ιδεώδους».

Και συνεχίζει ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής: «Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής προσπαθεί μέσα από τις ποικιλόμορφες δραστηριότητές του, ιδιαίτερα στις αθλητικές ακαδημίες του, να μεταδώσει το ίδιο πνεύμα σε όλα τα παιδιά της Αφρικής».

«Σας ευλογώ και σας χαιρετώ από την Καθέδρα του Αγίου Μάρκου και σας εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί, να σας προστατεύει και να σας χαρίζει πάντοτε επιτυχίες και όλοι μαζί ευχόμαστε “Citius, Altius, Fortius” (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά), όπως είπε ο Πιέρ ντε Κουμπερντέν», καταλήγει ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.Πηγή