Ο Παναθηναϊκός κατάκτησε αήττητος το Europe Trophy Γυναικών

Η ομάδα πινγκ πονγκ Γυναικών του Παναθηναϊκού έγραψε Ιστορία κατακτώντας το Europe Trophy στην Οστράβα, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ξανά ελληνική ομάδα στην επιτραπέζια αντισφαίριση, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Τα κορίτσια του Λευτέρη Μάκρα κατάκτησαν αήττητα το Europe Trophy απέναντι στην επίσης αήττητη μέχρι τον τελικό Κουμλόφ από την Τσεχία.

Το «τριφύλλι» κατάφερε να παίξει υψηλού επιπέδου επιτραπέζια αντισφαίριση, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Τόλιου, την Σάντρα Πέργκελ από την Ουγγαρία και την Άννα Τοφάντ από τη Σλοβενία.

Η Σάντρα Πέργκελ ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που πήραμε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Παναθηναϊκού. Ήρθαμε εδώ να πάρουμε το τρόπαιο και παρότι δεν ήταν εύκολα τα καταφέραμε».

Η Κατερίνα Τόλιου δήλωσε: «Νικήσαμε όλα τα ματς με 3-0 μέχρι τον τελικό, ωστόσο ξέραμε καλά ότι ο τελικός θα ήταν δύσκολος. Είχαμε δύσκολες αντιπάλους σε όλα τα ματς του τελικού όμως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες από την αρχή και είχαμε ομαδικό πνεύμα και τελικά δίκαια φέραμε το πρώτο ευρωπαϊκό στον σύλλογο, αλλά και στη χώρα σε διασυλλογικό επίπεδο».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, υπογράμμισε:

«Ο πρώτος μας ευρωπαϊκός τίτλος είναι γεγονός! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την χαρά που μας προσέφεραν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο μεγάλο και τους αγνούς φιλάθλους μας που μέσα από την καμπάνια ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια μας.

Γιατί ο Παναθηναϊκός ΑΟ δεν είναι μόνο βόλεϊ ανδρών γυναικών και μπάσκετ γυναικών είναι συνολικα 21 τμήματα και 17 ΑμεΑ που καθημερινά μας προσφέρουν διακρίσεις και τίτλους και μας κάνουν υπερήφανους που είμαστε Παναθηναϊκοί. Σήμερα ήτανε μόνο η αρχή και η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Ζήτω ο Παναθηναϊκός μας!».

 Πηγή