Ο Μπρους καλεί τους παίκτες της Νιούκαστλ να αποφύγουν τα social media

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Στιβ Μπρους, προέτρεψε τους παίκτες του να αποφύγουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τις καταγγελίες του νεοαποκτηθέντα μέσου Τζο Γουίλοκ ότι δέχθηκε «αηδιαστική» ρατσιστική επίθεση μέσω διαδικτύου.

Ο 22χρονος Γουίλοκ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μεταγραφή αξίας 25 εκατομμυρίων λιρών από την Άρσεναλ την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι λάμβανε καθημερινά υβριστικά μηνύματα και κάλεσε τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση του προβλήματος.

«Έχω πει συχνά στους παίκτες … θα πρέπει να το αποφεύγουν. Αυτό είναι το θλιβερό μέρος της κοινωνίας που βρισκόμαστε. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ρατσιστική επίθεση όποτε θέλουν. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα σκοτεινό μέρος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», υπογράμμισε ο Μπρους μιλώντας στους δημοσιογράφους, πριν από τον αυριανό αγώνα με την Άστον Βίλα.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να λογοδοτούν για όσα γράφουν και η συμβουλή μου προς όλους τους παίκτες θα ήταν να μείνουν μακριά απ΄ αυτό. Υπάρχουν ορισμένα κέρδη, αλλά υπάρχουν περισσότερα από την άλλη πλευρά. Έχω γίνει μάρτυρας ορισμένων από τα πράγματα που γράφτηκαν για μένα, που είναι απολύτως ντροπιαστικά και γελοία», συμπλήρωσε.

Πηγή: ReutersΠηγή