Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε την Team USA και απηύθυνε πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα υποδεχθεί τους Αμερικανούς αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στον Λευκό Οίκο μετά το πέρας της διοργάνωσης, όπως δήλωσε σήμερα (6/8) μέσω βίντεο, χειροκροτώντας τους συμπατριώτες του που εκπροσώπησαν το έθνος.

«Αποτελείστε από ανθρώπους κάθε προέλευσης, από κάθε μέρος της χώρας … Σας ευχαριστούμε που δείξατε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί ως μία Αμερική, ως μία ομάδα …» είπε ο Μπάιντεν. «Ανυπομονώ να σας φιλοξενήσω όλους στο Λευκό Οίκο όταν επιστρέψετε στην πατρίδα».

Το βίντεο του Αμερικανού Προέδρου προβλήθηκε από το NBC News, το οποίο έχει την τηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η τελετή λήξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, το οποίο αναβλήθηκε για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας της COVID-19, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος προσπάθησε να ενώσει τη χώρα μετά τις διχαστικές προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους και το ξέσπασμα του κορονοϊού, δεν διευκρίνισε πότε θα έρθει στην Ουάσιγκτον η Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, ενώ οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, ταξίδεψε στο Τόκιο για να εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να υποστηρίξει τους Αμερικανούς αθλητές, σε μια διοργάνωση που «σημαδεύτηκε» από μάσκες και άδειες εξέδρες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ όλων των εποχών, με 613 αθλητές, βρίσκεται στην δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων του Τόκιο με συνολικά 98 μετάλλια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Πηγή: ReutersΠηγή