Ο Μάνταλος έδειξε ότι αξίζει να είναι αρχηγός μας

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» που έφερε και μαθηματικά την ΑΕΚ στο Conference League, ήταν ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Μανόλο Χιμένεθ.

«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Από ένα πέναλτι σε ένα… ατύχημα, που υπάρχουν αμφιβολίες αν ήταν, θα μπορούσαμε να χάσουμε τη νίκη, αλλά εκείνο που τους ζήτησα ήταν να παίξουν με πάθος και το έκαναν», σχολίασε.

Για το αν νιώθει ανακούφιση για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι μετά από δέκα μήνες, ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Δέχομαι την κριτική όταν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα, αλλά παρακαλώ πολύ να μην ξεχνάμε τα προβλήματα που έχει αυτή η ομάδα. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο αντέχει ουσιαστικά με 14 ποδοσφαιριστές».

Και συνέχισε: «Σήμερα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους 14 παίκτες, ο Μάνταλος, ο Τσιγκρίνσκι και ο Κρίστιτσιτς είχαν κι εκείνοι πρόβλημα. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζεις μόνο επειδή έχεις ιστορία και η ΑΕΚ έχει ιστορία. Μας έλειψε ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής όπως ο Λιβάγια, ο Βασιλαντωνόπουλος μπορούσε και δεν μπορούσε να συμμετέχει, αλλά θέλω να εξάρω την παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών που άντεξαν».

Για να προσθέσει: «Κυρίως τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλο. Αν δεν είχαν καρδιά, σήμερα δε θα είχαν παίξει. Ο Πέτρος με κέρδισε σήμερα. Ζήτησε να παίξει, παρότι ήξερε ότι δεν μπορούσε και σήμερα άξιζε να είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ».

Όπως είπε ο Χιμένεθ, «χάσαμε κάποια παιχνίδια κυρίως επειδή δεν μπαίναμε καλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Σήμερα αυτό που κάναμε ήταν να αλλάξουμε τα δεδομένα. Είχαμε παιχνίδι υπομονής στο πρώτο ημίχρονο και χτυπήσαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ελπίζω σύντομα να μπορούμε να μπούμε και να πιέσουμε για 90 λεπτά όπως κάναμε κάποτε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε».

Και κατέληξε στις δηλώσεις του, λέγοντας: «Κοιμάμαι ήρεμος γιατί τα δίνω όλα. Αλλά αυτό που δεν ξέρω πώς μπορώ να το εξηγήσω για να το καταλάβουν όσοι ζητούν περισσότερα, είναι ότι οι παίκτες τα δίνουν όλα. Δεν κάνουμε προπόνηση. Δουλεύω περισσότερο με το ιατρικό τιμ παρά με τους ποδοσφαιριστές».Πηγή