Ο Λαπόρτα ζήτησε -40% στους μισθούς των Πικέ, Μπουσκέτς, Άλμπα και Σέρχι

Το νέο πρόβλημα για τους συλλόγους της La Liga είναι το ύψος των μισθών. Από τότε που ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, έθεσε τη μείωση των μισθών ως προϋπόθεση για την απόκτηση νέων παικτών, τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα, οι δύο ομάδες που πληρώνουν περισσότερο τους ποδοσφαιριστές τους, άρχισαν τους λογαριασμούς.

Μπροστά σε αυτά τα επιχειρήματα, δεν προκαλεί έκπληξη ο αποχαιρετισμός του Σέρχιο Ράμος ή του Βαράν, που βάραιναν πολύ τα ταμεία των «μπλάνκος». Και η Μπαρτσελόνα;

Αυτή τη στιγμή οι «μπλαουγκράνα» έχουν απαλλαγεί από περίπου πενήντα εκατομμύρια ανά σεζόν μη ανανεώνοντας τον Μέσι στα νούμερα του προηγούμενου συμβολαίου, αλλά αν οι Καταλανοί θέλουν να υπογράψουν ένα νέο συμβόλαιο με τον «ψύλλο» πρέπει να δράσουν.

Και το κάνουν με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι να προσπαθήσουν να πουλήσουν μερικούς παίκτες, όπως ο Ουμτιτί, ο Κουτίνιο και ο Γκριεζμάν, οι οποίοι θα μπορούσαν να εγγυηθούν τόσο μια καλή οικονομική απόδοση όσο και λιγότερα έξοδα από τους αρκετά υψηλούς μισθούς τους.

Ο δεύτερος, αντίθετα, είναι να πείσουν όσους δεν έχουν μεγάλη… ζήτηση να επαναδιαπραγματευτούν τους μισθούς τους σε πολύ χαμηλότερα ποσά από ό, τι στο παρελθόν. Και όπως εξηγεί το «El Periódico de Catalunya», ο πρόεδρος Λαπόρτα πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι έγραψε μια επιστολή στο χέρι του σε τέσσερις από τους «γερουσιαστές» της ομάδας.

Ως εκ τούτου, οι Γεράρδ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ζόρντι Άλμπα και Σέρχι Ρομπέρτο έλαβαν ένα αίτημα από τη διοίκηση, στο οποίο προτείνεται δραστική μείωση των μισθών.

Πόσο; Τουλάχιστον 40% για την επόμενη σεζόν. Στην πράξη, οι μεγάλοι «γέροντες» των αποδυτηρίων, οι οποίοι είναι από τους παίκτες που κερδίζουν τα περισσότερα, αλλά που (επίσης και λόγω ηλικίας) δύσκολα θα έβρισκαν κάποιον σύλλογο πρόθυμο να τους αγοράσει, θα πρέπει να μειώσουν σχεδόν στο μισό τους μισθούς τους για να συνεχίσουν να παίζουν στην «Μπάρτσα», μαζί με τον Μέσι.Πηγή