Ο Λαπόρτα δεν αποκλείει επιστροφή Μέσι και Ινιέστα

Ο Ζοάν Λαπόρτα δεν είχε την πολυτέλεια να τον κρατήσει το καλοκαίρι, αλλά θα έβλεπε τον εαυτό του να τον επαναφέρει στις τάξεις της Μπαρτσελόνα: ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έδωσε μια πολύ ανοιχτή απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον Λιονέλ Μέσι, με αφορμή τη δημοσιογραφική παρουσίαση του 38χρονου «νεοσύλλεκτου» Ντάνι Άλβες.

Ο επικεφαλής του καταλανικού συλλόγου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να δει άλλους με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» άλλους δύο θρύλους που ανήκουν στην ίδια χρυσή γενιά, τον Αντρές Ινιέστα (37) και τον Λιονέλ Μέσι (34). Ο ένας παίζει στην Ιαπωνία από τότε που έφυγε από την Καταλονία και ο άλλος πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν πριν από μερικούς μήνες.

Και οι δύο είναι πιο κοντά στο τέλος της καριέρας τους. Ο Ινιέστα δεν παίζει καν σε πρωτάθλημα κορυφαίου επιπέδου εδώ και αρκετά χρόνια, και όμως, αν πιστέψουμε την απάντηση του Λαπόρτα, η υπόθεση δεν θα ήταν τόσο τραβηγμένη.

«Μην το αποκλείεις», απάντησε. «Συνέβη με τον Ντάνι, ο οποίος ήδη είπε ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και ο οποίος επίσης έκανε μια “σημαντική” οικονομική προσπάθεια. Μιλάς για δύο θεαματικούς παίκτες, τον Λέο και τον Αντρές. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, εξακολουθούν να αγωνίζονται. Θα τους έχουμε πάντα στο μυαλό μας, αλλά προς το παρόν έχουν συμβόλαια με άλλους συλλόγους. Στη ζωή, όμως, ποτέ δεν ξέρεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να παίξει ξανά με την ίδια φανέλα με τον Μέσι στην «Μπάρτσα», ο Ντάνι Άλβες, που επανήλθε στη Βαρκελώνη για να καθοδηγήσει τη νέα γενιά, πήγε στην ίδια κατεύθυνση με τον πρόεδρό του κι ακόμα πιο μακριά, αφού η ιδιότητά του ως παίκτης του επέτρεπε να πει  περισσότερα.

«Τι να πω; Δώστε μου μερικές ώρες και θα πάω να τον ψάξω. Ποτέ δεν είχα έναν τόσο δυνατό συμπαίκτη στο πλευρό μου ή δεν είχα παρατηρήσει. Πάντα μας λείπουν σπουδαίοι παίκτες. Θα ήταν καταπληκτικό να τον δούμε εδώ και πάλι. Ενθαρρύνω όλους τους πρώην παίκτες να επιστρέψουν», απάντησε.Πηγή