Ο γγΑ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη της Διεθνούς Ένωσης κατά της Διαφθοράς στον Αθλητισμό

O γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη εμπειρογνωμόνων που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση κατά της Διαφθοράς στον Αθλητισμό (IPACS), σε συνεργασία με το Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC).

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, η επικεφαλής του Γραφείου Ηθικής και Συμμόρφωσης της ΔΟΕ, Πακερέτ Ζιράρ Ζαπελί και ο επικεφαλής του Τμήματος Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος της UNODC, Τζοβάνι Γκάλο, ανακοίνωσαν τη σύσταση της τέταρτης κατά σειρά Task Force της IPACS (Task Force 4) με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύτων διωκτικών και των εισαγγελικών αρχών με τους αθλητικούς οργανισμούς για την αντιμετώπιση φαινομένων δωροδοκίας και διαφθοράς στον αθλητισμό.

Ο κ. Μαυρωτάς στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην κύρωση της Σύμβασης Macolin από το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και στις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων που συμμετέχουν στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό, μεγάλο μέρος της οποίας έχει να κάνει και με τη χειραγώγηση αγώνων.

Στη σημερινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος αξιωματούχοι της UNODCκαι της IOC, ως εταίροι της IPACS, οι οποίοι συνεπικουρούν το έργο της Task Force 4 καθώς κι εμπειρογνώμονες σε θέματα διαφθοράς από διεθνείς κυβερνητικούς και αθλητικούς οργανισμούς.Πηγή