Οριστική η διεξαγωγή του US Open

Το US Open θα διεξαχθεί κανονικά, όπως ανακοινώθηκε από την USTA.

Η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τις διεθνείς αρχές του αθλήματος (ATP και WTA) γνωστοποίησε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το κορυφαίο grand slam της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί, εκφράζοντας την σιγουριά ότι η ασφάλεια όσων αγωνιστούν σε αυτό είναι εξασφαλισμένη.

«Η USTA συνεχίζει να προγραμματίζει τη διοργάνωση του US Open και του Western & Southern Open στο USTA Billie Jean King National Tennis Center.

Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η ασφάλεια και η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στα δύο τουρνουά, είναι εξασφαλισμένη» ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης την Παρασκευή.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας σε θέματα υγείας όπως και την πόλη της Νέας Υόρκης και έχουμε αναπτύξει ένα πολύ δυνατό σύστημα ασφάλειας, με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μόλυνσης στις εγκαταστάσεις και στο ξενοδοχείο των παικτών.

Η Νέα Υόρκη παραμένει ως ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στη χώρα. Το αναλυτικό πλάνο με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα τηρηθεί, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, δεν θα είναι λίγοι οι αθλητές που θα απουσιάσουν από το τουρνουά. Μεγάλα ονόματα, όπως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άσλεϊ Μπάρτι, έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στο US Open, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την πανδημία του κορωνοϊού.

Από ελληνικής πλευράς, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, αναμένεται να δώσουν το παρόν στο τουρνουά. Η κορυφαία τενίστρια της χώρας βρίσκεται ήδη στο Παλέρμο, για να λάβει μέρος στο πρώτο επίσημο τουρνουά της WTA εδώ και πέντε μήνες, ενώ χθες (31/07) ο Τσιτσιπάς αναχώρησε για την Γαλλία όπου θα πραγματοποιήσει το τελικό στάδιο προετοιμασίας του πριν ταξιδέψει περίπου στις 20 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη για το Σινσινάτι Μάστερς (23/08).

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα των αθλητών/τριων που θ΄ αγωνιστούν στο US OpenΠηγή