Οριστικά το τζάμπολ της νέας σεζόν στις 22/12, στις 20/11 ξεκινά η free agensy

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της έναρξης της νέας περιόδου στο NBA ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (λίγκα, ένωση παικτών και ιδιοκτητών) διευθετήθηκαν και το τζάμπολ της σεζόν 2020.2021 θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ σε 10 ημέρες (20/11) θα ξεκινήσει η free agency.

Η συμφωνία μεταξύ των φορέων είναι οριστική και σιγά-σιγά μπαίνουν στο τραπέζι ένα-ένα τα θέματα που θα προηγηθούν της έναρξης της σεζόν.

Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι και η free agency, δηλαδή, οι επαφές των ομάδων με τους ελεύθερους παίκτες. Η περίοδος αυτή θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου, δύο 24ωρα μετά το ντραφτ, ενώ από τις 22/11 οι όποιες προφορικές συμφωνίες προκύψουν θα μπορέσουν να τελειώσουν με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων.

Το salary cap (συλλογική σύμβαση) θα παραμείνει σταθερό στα 109.1 εκατ. δολάρια και ο φόρος πολυτελείας θα εφαρμόζεται από τα 132.6 εκατ. δολάρια παρά τις απώλειες εσόδων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ στη συμφωνία μπήκε και ο όρος από τα επόμενα χρόνια το salary cap θα ανεβαίνει ανάμεσα στο 3% και στο 10%.

Η προετοιμασία των ομάδων θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου, ενώ η σεζόν θα ολοκληρωθεί μετά από 72 αγώνες.

 Πηγή