Οι “αντάρτες” απλώς ξοδεύουν ενέργεια με τη Super League

«Δεν θέλω να ξοδέψω πολύ χρόνο μιλώντας για τις 18 Απριλίου και τη Super League, γιατί δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με παραμύθια κι αποτυχίες. Μαζί υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για όλους: για παίκτες, συλλόγους, πρωταθλήματα, εθνικές ομοσπονδίες και, κυρίως, για τους οπαδούς».

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε ο Νάσερ Αλ-Κελαΐφι, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA, στην ομιλία του στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων. «Βασιστήκαμε στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη του προέδρου Τσέφεριν, ο οποίος αντιτάχθηκε στο πραξικόπημα τα μεσάνυχτα και οι άνθρωποι με κοντές μνήμες πρέπει να θυμούνται ότι αυτό ήταν ακριβώς».

«Πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι ο πρόεδρος Τσέφεριν είχε αυτοπεποίθηση από την αρχή. Μιλήσαμε νωρίς το πρωί στις 18 Απριλίου και είπε: “Θα νικήσουμε”. Και νικήσαμε. Κι ενώ οι τρεις ομάδες ανταρτών σπαταλούν ενέργεια, προχωράμε κι εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια στο χτίσιμο ενός καλύτερου μέλλοντος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μαζί», πρόσθεσε.

Ύστερα, ο Αλ-Κελαΐφι έκανε αναφορά στις ομάδες που επέστρεψαν στις τάξεις της Ένωσης. «Όπως γνωρίζετε, για τους 9 συλλόγους που ζήτησαν να επιστρέψουν στην οικογένειά μας το Διοικητικό Συμβούλιο της ECA τους επανένταξε στις δομές μας με ανανεωμένες δεσμεύσεις για την ενίσχυση του συνδέσμου μας. Τους καλωσορίζω πίσω στην οικογένεια της ECA», συνέχισε ο πρόεδρος της Παρί.

Για να καταλήξει: «Και τώρα, κοιτάζοντας το μέλλον για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η ECA πρέπει να εξελιχθεί με έναν ισχυρότερο σκοπό. Θέλουμε την ECA να είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ένας αποφασιστικός και ισχυρός ενδιαφερόμενος που καθοδηγεί την ατζέντα και την ανάπτυξη μιας ενωμένης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής οικογένειας. Θέλουμε επίσης η ECA να εκπροσωπεί και να υποστηρίζει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου με τρόπο που να εκπροσωπεί πραγματικά τα συμφέροντα όλων».Πηγή