Ντεμπούτο με τρεις ελληνικές συμμετοχές αύριο στο Ευρωπαϊκό

Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής ομάδας στίβου, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό κλειστού, βρίσκεται από χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο, που θα καταλύσει η αποστολή για τις επόμενες ημέρες.  

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω covid-19 δεν ήταν δυνατό να αφήσουν ανεπηρέαστα τα μέλη των αποστολών, που φτάνουν στο Τορούν. Οι αναμονές ήταν μεγάλες, όπως και τα τεστ που έπρεπε να υποβληθούν τα μέλη των αποστολών, πριν λάβουν τελικά τη διαπίστευση και το κλειδί των δωματίων τους.

Ο Ανδρέας Δημητράκης είναι ένας από τους αθλητές μας, που ξεκινούν την προσπάθεια τους, το βράδυ της Πέμπτης (4/3), αφού θα συμμετάσχει στον προκριματικό των 1.500 μέτρων. Ο έμπειρος αθλητής, στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση είναι σε καλή κατάσταση κάτι που φάνηκε και από τις κούρσες που έχουν προηγηθεί.

«Η ταλαιπωρία ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα είμαστε καλά και κάνουμε υπομονή για τον αγώνα εκεί, όπου θα είμαστε έτοιμοι», είπε και σχολίασε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Θα κυνηγήσω μια κούρσα με γρήγορο ρυθμό που με βολεύει και ξεκάθαρα ο στόχος είναι να πλησιάσω ή και να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ»

Το πρόγραμμα της Πέμπτης θα ξεκινήσει με τον προκριματικό του μήκους, όπου θα συμμετάσχει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο νικητής της διοργάνωσης του 2019 έχει ενόχληση στο γόνατο κι έτσι θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία του προκριματικού με μία μόνο προσπάθεια και χωρίς παράπλευρες απώλειες.

Ο Τεντόγλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο θα επιδιώξει να μη σπαταλήσει δυνάμεις. Στον προκριματικό του μήκους θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Περιστέρης, που στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό (7,45 μ.).

Το όριο πρόκρισης στο τελικό του μήκους, αλλά και οι προκριματικές σειρές των 1.500 μ. θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές μέσα στην ημέρα, ενώ τα αναλυτικά startlist θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη. Το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής. Σήμερα θα φτάσει στην Πολωνία κι το δεύτερο ελληνικό γκρουπ, το οποίο ταξίδεψε τα ξημερώματα από Ελλάδα.

Πέμπτη (4/3)
Απόγευμα

  • 20.00 Ύψος (Α) πρ.
  • 20.08 Μήκος (Α) πρ. (Τεντόγλου, Περιστέρης)
  • 20.15 Σφαιροβολία (Γ) πρ.
  • 20.30 3.000 μ. (Γ) πρ.
  • 21.20 1.500 μ. (Α) πρ. (Δημητράκης)Πηγή